ΑΘΗΝΑ
10:05
|
28.04.2024
Πλήθος κόσμου απέτισε φόρο τιμής στο 15χρονο Γρηγορόπουλο που δολοφονήθηκε σαν σήμερα πριν 15 χρόνια από ειδικό φρουρό.
Πορεία για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε απόψε, με περιορισμένης έκτασης επεισόδια, η πορεία πλήθους κόσμου που ανταποκρίθηκε στα καλέσματα συλλογικοτήτων και οργανώσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου πριν μιάμιση δεκαετία στα Εξάρχεια από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η πορεία ξεκίνησε στα Προπύλαια γύρω στις 7.00 το απόγευμα με κατεύθυνση στο Σύνταγμα και συνθήματα κατά της κρατικής και αστυνομικής βίας.

Ούτε αυτή τη φορά έλειψαν τα επεισόδια, έστω και περιορισμένης έκτασης. Κοντά στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Σόλωνος νεαροί έκαψαν κάδους απορριμμάτων και οι αστυνομικοί άδραξαν την αφορμή για να κάνουν χρήση χημικών και συνολικά 23 προσαγωγές.

Επιπλέον ούτε αυτή τη φορά, οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν σεβάστηκαν τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που έκαναν τη δουλειά τους καλύπτοντας τα γεγονότα, χτυπώντας ορισμένους εξ αυτών.

Επιπλέον αναφέρθηκαν αρκετές ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων και πολυκατοικιών της περιοχής των Εξαρχείων μετά το τέλος της πορείας.

Λίγο πριν τις 21.00 μέρος των διαδηλωτών έφτασε στο σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Πριν τις 21.30 άνοιξαν με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ξανά οι σταθμοί του Μετρό σε Πανεπιστήμιο και Μοναστηράκι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Χιλή: Εθνικό πένθος για τον θάνατο τριών αστυνομικών

Εκπνέει τη Μ. Δευτέρα η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Μαρούσι: Ένας νεκρός σε επεισόδιο με πυροβολισμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα