ΑΘΗΝΑ
19:14
|
28.04.2024
Αιτία; Η απόφαση του World Food Program του ΟΗΕ να διακόψει στη Συρία τη βοήθεια σε τρόφιμα από Ιανουάριο λόγω έλλειψης πόρων.
Παιδιά σε καταυλισμό εκτοπισμένων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη ανησυχία για την επιβίωσή τους εκφράζουν Σύροι άμαχοι που ζουν κυρίως σε περιοχές της Συρίας που επλήγησαν τον περασμένο Φεβρουάριο από καταστροφικό σεισμό μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων του ΟΗΕ (World Food Program) πως θα σταματήσει από τον Ιανουάριο την παροχή βοήθειας.

«Με τη διακοπή της βοήθειας, τα δεινά θα αυξηθούν εκθετικά» σχολίασε μιλώντας σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλί Φαρχάτ, διευθυντής του καταυλισμού Μαράμ στην πόλη Ατμέ. «Ορισμένοι μου λένε: ‘Θα πεθάνουμε από πείνα» συμπλήρωσε.

Αφορμή έδωσε η ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ, αναφέροντας με «λύπη» πως ανακοινώνει το τέλος της επισιτιστικής του βοήθειας στη Συρία τον Ιανουάριο του 2024, «ελλείψει επαρκών πόρων».

Στην ίδια ανακοίνωση η συγκεκριμένη υπηρεσία του ΟΗΕ διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει «τις οικογένειες που βρίσκονται σε επείγουσα ανάγκη και είναι πληγείσες από τις φυσικές καταστροφές σε όλη τη χώρα, με μικρότερες και πιο στοχευμένες επείγουσες παρεμβάσεις».

Τόνισε πως η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων αρωγής όχι μόνο στη Συρία αλλά και σε άλλες χώρες είναι ζήτημα γενικότερο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η υπηρεσία του World Food Program είχε προειδοποιήσει ότι η έλλειψη χρημάτων, που την αναγκάζει να μειώνει τις μερίδες φαγητού, μπορεί να ωθήσει άλλα 24 εκατομμύρια ανθρώπους στα πρόθυρα του λιμού. Τον Ιούλιο, το 45% των δικαιούχων της βοήθειας στη Συρία χρειάστηκε να αποκλειστούν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα