ΑΘΗΝΑ
09:03
|
05.05.2024
Διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων για τις προτεινόμενες περικοπές των συντάξεων στο νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2024,
Απεργία γιατρών στην Ιταλία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πραγματοποίησαν 24ωρη πανεθνική απεργία την Τρίτη στην Ιταλία, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και βελτιώσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Διαμαρτυρήθηκαν επίσης για τις προτεινόμενες περικοπές των συντάξεων στο νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2024, το οποίο εγκρίθηκε από την κυβέρνηση τον Οκτώβριο και τώρα περιμένει έγκριση από τη Βουλή.

Περίπου το 85% του προσωπικού της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (SSN) και των ιδιωτικών ιατρικών εγκαταστάσεων συμμετείχαν στην απεργία την Τρίτη, σύμφωνα με τα συνδικάτα του κλάδου. Ως αποτέλεσμα, περίπου 1,5 εκατομμύριο υγειονομικοί έλεγχοι και χειρουργικές επεμβάσεις που είχαν προγραμματιστεί για την ημέρα έπρεπε να αναβληθούν, αν και παρείχαν βασικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τα συνδικάτα.

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη για την υποστήριξη της απεργίας.

Εκτός από τις συγκεκριμένες οικονομικές απαιτήσεις τους, οι επαγγελματίες υγείας της Ιταλίας προέτρεψαν επίσης περισσότερες επενδύσεις στο SSN για να το προετοιμάσουν για τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις.

Αργά τη Δευτέρα, ο υπουργός Σχέσεων της Ιταλίας με το Κοινοβούλιο Λούκα Τσιριάνι είπε ότι το υπουργικό συμβούλιο σχεδιάζει να τροποποιήσει τις διατάξεις του νομοσχεδίου του προϋπολογισμού για τις ιατρικές συντάξεις.

Μετά από συναντήσεις με τα συνδικάτα υγείας στα τέλη Νοεμβρίου, ο υπουργός Υγείας Οράτσιο Σκιλάτσι είπε επίσης στα τοπικά ΜΜΕ ότι ήταν ανοιχτός σε διάλογο και έτοιμος να συμβιβαστεί με τα αιτήματα των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Μεξικό: 2 νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

Κούβα: Συγκέντρωση και διαδήλωση φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης

Κάιρο: Καμία συμφωνία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ

Ελεύθερος αστυνομικός από τις ισραηλινές αρχές με παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα