ΑΘΗΝΑ
00:31
|
07.05.2024
Ο στρατός της «μοναδικής δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή» ξεγυμνώνει και ταπεινώνει τους Παλαιστινίους απλά γιατί μπορεί.
Δεκάδες Παλαιστίνιοι άμαχοι έχουν γδυθεί υπό την απειλή όπλων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν είναι μόνον οι σφαγές, οι αδιάκριτες επιδρομές σε κατοικίες, σχολεία και νοσοκομεία που διαπράττει καθημερινά και ατιμώρητα ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον των Παλαιστινίων αμάχων.

Πλάι σε αυτές τις φρικαλεότητες που διαπράττει ο στρατός της «μοναδικής δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή» υπάρχουν και πράξεις βασανισμού (σωματικού και ψυχολογικού) αλλά και ταπείνωσης των αμάχων που έχουν την ατυχία να πέσουν στα χέρια τους. Ειδικά των νεαρών Παλαιστινίων ώστε να «κόψουν» τις ελπίδες και τα «φτερά τους» για αντίσταση κατά των βάρβαρων δυνάμεων κατοχής.

Σήμερα, λοιπόν, ο Παλαιστίνιος πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο, Χουσάμ Ζουμλότ, επισήμανε αυτό ακριβώς: Πως ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα δεν αρκείται μόνον στο να σκοτώνει αδιάκριτα αμάχους. Επιχειρεί παράλληλα την ταπείνωση και τον εξευτελισμό τους.

Καταγγέλλει, έτσι, με παράθεση φωτογραφικού ντοκουμέντου, πως οι Ισραηλινοί στρατιώτες ξεγυμνώνουν Παλαιστίνιους αμάχους που είχαν καταφύγει σε σχολείο του ΟΗΕ στη βόρεια Γάζα, υπό την απειλή των όπλων, αφήνοντάς τους μόνον με ένα εσώρουχο στο πλαίσιο δήθεν «ελέγχων» για όπλα ή εκρηκτικούς μηχανισμούς. Τους βάζουν στη συνέχεια στη σειρά σαν ζώα επί σφαγή και τους φωτογραφίζουν. Ή τους αφήνουν για ώρες στο κρύο μέχρι να τους μεταφέρουν σε άγνωστο προορισμό.

«Αυτό ξυπνά τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας της ανθρωπότητας» αναφέρει ο Παλαιστίνιος πρέσβης στη Γάζα καλώντας τον κόσμο να ξεσηκωθεί και να μιλήσει με μία φωνή και να απαιτήσει άμεση και μόνιμη εκεχειρία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα