ΑΘΗΝΑ
00:45
|
28.04.2024
Ωστόσο, ο Πούτιν δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επισήμως αν θα είναι υποψήφιος.
Εκλογές στη Ρωσία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Συμβούλιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας συμφώνησε ομόφωνα να ορίσει επίσημα την 17η Μαρτίου 2024 ως ημερομηνία για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους σε συνεδρίαση της ολομέλειας την Πέμπτη (7/12).

Η απόφαση «ορίζει τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις 17 Μαρτίου 2024. Η απόφαση αυτή δίνει πρακτικά το εναρκτήριο λάκτισμα στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Στις εκλογές αυτές θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά κάτοικοι των περιφερειών Λουχάνσκ, Ντονιέτσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια.

Οι εκλογές «θα αποτελέσουν ένα είδος κορύφωσης της επανένωσης με τη Ρωσία», δήλωσε η Ματβιένκο, σημειώνοντας ότι «επιλέγοντας μαζί αρχηγό κράτους, μοιραζόμαστε πλήρως την κοινή ευθύνη και το κοινό πεπρωμένο της πατρίδας μας». Οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν βάσει της ημερομηνίας αυτής λίγο μετά την δεύτερη επέτειο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

«Παρά τις δύσκολες εξωτερικές συνθήκες και τις απόπειρες του εχθρού να αποδυναμώσει τη Ρωσία, εμείς παραμένουμε πιστοί στις βασικές μας συνταγματικές αρχές και εγγυόμαστε όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών», πρόσθεσε η Ματβιένκο.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας: «Οι πολίτες μας, η κοινωνία μας συσπειρώνονται όπως ποτέ γύρω από την εξουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν και το καθήκον του κράτους είναι να αποδειχθεί αντάξιο αυτής της εμπιστοσύνης, να αποτρέψει την παραμικρή πρόκληση».

«Ο λαός μας θα κάνει την μόνη δυνατή σωστή επιλογή, ψηφίζοντας για τη Ρωσία, για τη νίκη», κατέληξε η Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Βέβαια, ο Πούτιν δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επισήμως αν θα είναι υποψήφιος για μια νέα εξαετή θητεία στον προεδρικό θώκο της Ρωσίας. Ωστόσο η συνταγματική αναθεώρηση του 2020 του επιτρέπει θεωρητικώς να παραμείνει στην εξουσία ως το 2036.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα