ΑΘΗΝΑ
11:13
|
02.05.2024
Σκούρα τα πράγματα για τον τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία. Οι κόντρες τους εμποδίζουν συμφωνία για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024.
Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε «ναυάγιο» κατέληξαν οι χτεσινοβραδινές πολύωρες μυστικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον 65χρονο Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, τον 54χρονο αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ και τον 44χρονο υπουργό Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ σε σχέση με το νομοσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024 καθώς, μεταξύ άλλων, δεν κατάφεραν να οδηγηθούν σε συμβιβαστική λύση για την εξοικονόμηση 17 δις. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Bild, το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό (εκτός εξαιρετικού απροόπτου) δεν θα ψηφιστεί πριν από τα Χριστούγεννα και θα μετατεθεί τον Ιανουάριο του 2024.

«Η οικονομική καταστροφή σέρνεται μέχρι το νέο έτος» σχολίασαν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα της γερμανικής οικονομίας που θεωρείται η «ατμομηχανή» της οικονομίας στην Ε.Ε. Εκτιμούν έτσι πως η νέα χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς κρατικό προϋπολογισμό με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται μόνον οι ανελαστικές κρατικές δαπάνες (π.χ. μισθοί και συντάξεις ή επιδόματα) αλλά πέραν αυτών, τίποτε άλλο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα