ΑΘΗΝΑ
18:47
|
10.05.2024
Αίσθηση προκάλεσε στο Ισραήλ ο θάνατος του 25χρονου γιου στρατηγού. Όμως, δεκάδες άλλα παιδιά μη γνωστών οικογενειών είχαν την ίδια κατάληξη.
Ο 25χρονος γιος του πρώην επιτελάρχη σε χαρούμενες στιγμές πριν το θάνατό του
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 89 νεκρούς μετρά ο ισραηλινός στρατός αφότου ξεκίνησε τη χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας στις 27 Οκτωβρίου. Ανάμεσα στους δεκάδες (κυρίως νεαρούς) που έχασαν τη ζωή τους στο πεδίο των συγκρούσεων είναι από σήμερα και ο 25χρονος γιος του πρώην αρχηγού του ισραηλινού στρατού στρατηγού Γκάντι Αϊζενκότ, Γκαλ Μέιρ Αϊζενκοτ.

Ο ισραηλινός στρατός αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι ο 25χρονος στρατιώτης Γκαλ Μέιρ Άιζενκοτ σκοτώθηκε στη διάρκεια μαχών στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Συλλυπητήρια έσπευσε να εκφράσει ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου της κυβέρνησης πολέμου και πρώην υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκαντς, αναφέροντας:

«Μαζί με όλο το Ισραήλ στέλνω τη στήριξή μου στον Γκάντι και σε ολόκληρη την οικογένειά του και μια μεγάλη αγκαλιά. Είμαστε όλοι δεσμευμένοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τον ιερό σκοπό για τον οποίο πέθανε ο Γκαλ».

Εντολή για διπλωματικό διαβατήριο στο γιο Νετανιάχου

«Συντετριμμένος» δήλωσε και ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου για το θάνατο του 25χρονου γιου του πρώην υπουργού και αρχηγού ΓΕΣ.

Ωστόσο, την ίδια ώρα, πληροφορίες της ισραηλινής εφημερίδας The Times of Israel ανέφεραν πως ο υπουργός Εξωτερικών, ΄Ελι Κοέν, παρέκαμψε την προβλεπόμενη διαδικασία διατάσσοντας να εκδοθεί διπλωματικό διαβατήριο μεταξύ άλλων στον μεγαλύτερο γιο του Νετανιάχου, Γιαίρ και σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος Λικούντ «με επιρροή».

Η δικαιολογία που επιχείρησε να δώσει ο Κοέν για το διπλωματικό διαβατήριο στο γιο του πρωθυπουργού ήταν πως ταξιδεύει στο εξωτερικό και πως επειδή οι σωματοφύλακες που τον συνοδεύουν έχουν διπλωματικό διαβατήριο, έπρεπε, για λόγους ασφαλείας, να βγάλει και αυτός…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Ξανά πρωθυπουργός ο Μιχαήλ Μισούστιν (upd)

Υπέρ των δικαιωμάτων της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ ψήφισε η Γενική Συνέλευση

Βραυρώνα: Πατέρας πέταξε το βρέφος του στα σκουπίδια (upd)

Άστεγη Αμερικανίδα ζούσε για ένα χρόνο πίσω από τη φωτεινή πινακίδα μανάβικου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα