ΑΘΗΝΑ
18:08
|
03.05.2024
«Η Δήμητρα γεννήθηκε σε ένα ψαροχώρι της Λέσβου και όταν είπε στους γονείς της ότι είναι κορίτσι. αυτοί την έστειλαν σε ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό και έκθεση φωτογραφίας για τη σεξουαλική και έμφυλη διαφορετικότητα του Pride Photo Foundation, η φωτογράφος Chiara Fabro τίμησε την Δήμητρα της Λέσβου επιλέγοντας να αναδείξει την ιστορία της, συνοδευόμενη από μια φωτογραφία της Δήμητρας να είναι ντυμένη με φόρεμα στο αγαπημένο της χρώμα, το κόκκινο.

«Η Δήμητρα γεννήθηκε σε ένα ψαροχώρι της Λέσβου. Στα 14 είπε στους γονείς της ότι είναι κορίτσι και ως απάντηση αυτοί την έστειλαν σε ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο, παρά την θέληση της» διαβάζει κανείς στην περιγραφή κάτω από την φωτογραφία της Δήμητρας.

«Μετέπειτα στη ζωή της, η Δήμητρα έζησε άστεγη στην Αθήνα για πολύ καιρό και επέστρεψε στο πατρικό της για να φροντίσει την ηλικιωμένη χήρα μητέρα της, μετά τον θάνατο του πατέρα της».

«Όταν πέθανε και η μητέρα της, η Δήμητρα ένιωσε ελεύθερη να φορέσει γυναικεία ρούχα, επιτρέποντας στον εαυτό της να νιώσει άνετα με την ταυτότητα και την εμφάνιση της».

Η έκθεση, την οποία ανέδειξε το Lifo, έχει στόχο να προβάλει στη διαφορετικότητα και τις ταυτότητες των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, προωθώντας την αποδοχή στην κοινωνία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Boeing mafia;

Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην παραλία λόγω ισχυρών ανέμων

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Πάσχα: Πού θα γιορτάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα