ΑΘΗΝΑ
11:41
|
30.04.2024
Ο δράστης είναι ανάμεσα στα θύματα. Η αστυνομία δεν έχει κατονομάσει τον δράστη, ούτε έχει κάνει ανακοινώσεις για τα κίνητρα της επίθεσης.
Νεκρός ο δράστης στο Λας Βέγκας από πυρά της αστυνομίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλος άνοιξε πυρ στην πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημίου της Νεβάδα στο Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστεί ακόμη ένα. Ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας μετά την ένοπλη επίθεση.

Η αστυνομία δεν έχει κατονομάσει τον δράστη μέχρι στιγμής. Επίσης δεν έχει υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την ταυτότητα των θυμάτων, ούτε ποια είναι η σχέση με το πανεπιστήμιο της Νεβάδα. Άγνωστα παραμένουν και τα κίνητρα του νέου ένοπλου επεισοδίου επί αμερικανικού εδάφους. Ωστόσο, τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο δράστης ενδέχεται να ήταν καθηγητής του πανεπιστημίου, ο οποίος είχε πρόσφατα απολυθεί.

Ο τραυματίας της επίθεσης νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λας Βέγκας, Κέβιν ΜακΜάχιλ. Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι αρκετά άτομα έπαθαν κρίσεις πανικού από το πανδαιμόνιο που επικράτησε στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Το Πανεπιστήμιο έκλεισε την πανεπιστημιούπολη του Λας Βέγκας για το υπόλοιπο της ημέρας μετά τους πυροβολισμούς. Όλα τα άλλα συνεργαζόμενα κολέγια σε όλη την πολιτεία παραμένουν επίσης κλειστά.

«Δεν υπάρχει πλέον καμία απειλή για την κοινότητα. Ο ύποπτος είναι νεκρός. Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι υπάρχουν 3 θύματα, αλλά άγνωστο το μέγεθος των τραυματισμών. Αυτός ο αριθμός μπορεί να αλλάξει. Θα σας ενημερώσουμε όταν μάθουμε περισσότερα», πρόσθεσε ο κ. ΜακΜάχιλ. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, πρόσθεσε. Το αστυνομικό τμήμα δημιούργησε επίσης μια τηλεφωνική γραμμή για όσους επηρεάστηκαν από τους πυροβολισμούς.

Στο μεταξύ, οι πτήσεις του Διεθνούς Αεροδρομίου Χάρι Ριντ του Λας Βέγκας επηρεάστηκαν  λόγω του «συναγερμού ασφαλείας» από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Το αεροδρόμιο βρίσκεται κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Νεβάδα του Λας Βέγκας. Η FAA διέταξε να σταματήσουν οι πτήσεις σε μεγάλο μέρος των δυτικών ΗΠΑ που κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο Ριντ και προειδοποίησε τις εισερχόμενες πτήσεις για καθυστερήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση συσκευασμένης σταφίδας

Μάτι: Έφεση ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Στόχος των Χούθι το ελληνόκτητο φορτηγό Cyclades

Αφγανιστάν: Έξι νεκροί από επίθεση σε τέμενος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα