ΑΘΗΝΑ
16:42
|
02.05.2024
Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει ότι ο Ισμαήλ Μοχαμάντ δέχτηκε χτυπήματα στο πρόσωπο και στο χέρι από φασιστοειδές ενώ πήγαινε να παραδώσει παραγγελία.
Επίθεση σε βάρος διανομέα εν ώρα εργασίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θύμα επίθεσης με ρατσιστικά κίνητρα έπεσε ακόμα ένας μετανάστης διανομέας επί της οδού Κύπρου στο Περιστέρι, ενώ πήγαινε να παραδώσει παραγγελία σε κατοικία. Τελικά ο άτυχος εργαζόμενος κατέληξε στο «Γεννηματάς».

Σύμφωνα με καταγγελία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), ο Ισμαήλ Μοχαμάντ δέχτηκε χτυπήματα στο πρόσωπο και στο χέρι από φασιστοειδές, αφού τον προσπέρασε «με μεγάλη μηχανή με επικίνδυνο τρόπο, κόβοντας του τον δρόμο και αναγκάζοντας τον να φρενάρει». «Τότε του φώναξε: ‘Θα με σκοτώσεις’. Ο άλλος κατέβηκε από τη μηχανή και του φώναξε ‘Άντε ρε βρομιάρη Πακιστανέ φύγε από εδώ’. Άρχισε αν τον χτυπά με γροθιές στο ακάλυπτο μέρος του προσώπου από κράνος ανοικτό και στο χέρι, προκαλώντας του τραυματισμό. Συνέχισε να του φωνάζει όταν τον είδε να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο του: «’Κάνε ό,τι θες με την Αστυνομία’», προσθέτει η  ΚΕΕΡΦΑ και ζητά τη σύλληψη του δράστη. Η Κίνηση διευκρινίζει ότι ο Ισμαήλ Μοχαμάντ είχε πέσει ξανά θύμα επίθεσης τον Μάρτιο του 2015 μαζί με άλλο ένα άτομο στην οδό Μενάνδρου στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικά όλη η καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ:

Ρατσιστική βία φασιστοειδούς κατά μετανάστη ντελιβερά στο Περιστέρι

Σήμερα το απόγευμα ο μετανάστης ντελιβερά και εργαζόμενος στον επισιτισμό Ισμαήλ Μοχαμάντ δέχτηκε βίαιη επίθεση με χτυπήματα στο χέρι και στο πρόσωπο από φασιστοειδές στην οδό Κύπρου 17 από όπου και διέρχονταν για να παραδώσει πίτσα σε κατοικία. Στην διασταύρωση τον προσπέρασε ένα άτομο με μεγάλη μηχανή με επικίνδυνο τρόπο, κόβοντας του τον δρόμο και αναγκάζοντας τον να φρενάρει.

Τότε του φώναξε: «Θα με σκοτώσεις.» Ο άλλος κατέβηκε από τη μηχανή και του φώναξε «Άντε ρε βρομιάρη Πακιστανέ φύγε από εδώ». Άρχισε αν τον χτυπά με γροθιές στο ακάλυπτο μέρος του προσώπου από κράνος ανοικτό και στο χέρι, προκαλώντας του τραυματισμό. Συνέχισε να του φωνάζει όταν τον είδε να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο του: «Κάνε ό,τι θες με την Αστυνομία, στα α@@@@@@α μου.»

Αμέσως μετα βρέθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου και του γίνονταν οι εξετάσεις. Η καταγγελία έγινε άμεσα στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας. Ο δράστης μπορεί άλλωστε να εντοπιστεί από τον αριθμό κυκλοφορίας της μηχανής.

Όμως, ο Ισμαήλ δεν είναι η πρώτη φορά που δέχτηκε επίθεση φασιστών! Τον Μάρτη του 2015 είχε δεχτεί ο ίδιος και άλλος ένας επίθεση φασιστών στη οδό Μενάνδρου, πολύ κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και είχε προχωρήσει ξανά σε καταγγελία.

Το χέρι των φασιστοειδών οπλίζει με ρατσιστικό μίσος η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η πολιτική της ακρίβειας, της διάλυσης του ΕΣΥ, της στήριξης των φονιάδων του λαού της Παλαιστίνης, της πολιτικής που πνίγει πρόσφυγες στη Πύλο και τους καίει στη Δαδιά.

Απαιτούμε την σύλληψη του δράστη και τη καταδίκη του για την ρατσιστική επίθεση. Απαιτούμε νομιμοποίηση των μεταναστών, ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά, διάλυση των φασιστικών συμμοριών, των ορφανών της Χρυσής Αυγής που βρήκαν καταφύγιο τ=στο ναζιστικό μόρφωμα των Σπαρτιατών του Κασιδιάρη.

Καλούμε το ΕΚΑ και το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής να καταδικάσουν άμεσα την ρατσιστική επίθεση κατά του μετανάστη εργαζόμενου.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίσυρος: Προφυλακιστέος ο αρχαιοφύλακας που παρενοχλούσε ανήλικα

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Αλβανία: Ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα