ΑΘΗΝΑ
19:59
|
01.05.2024
Το ιατρικό ανακοινωθέν του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Εκατοντάδες προσαγωγές έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.
Εικόνα από τα επεισόδια μεταξύ οπαδών και ΜΑΤ έξω από το γήπεδο στου Ρέντη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μαζικές προσαγωγές οπαδών που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, μετά τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού από ρίψη φωτοβολίδας κατά τη διάρκεια επεισοδίων στον αγώνα βόλεϊ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 424 άτομα, που έχουν μεταφερθεί στο Τμήμα Αλλοδαπών, στο πλαίσιο της έρευνας προκειμένου να βρεθεί ο δράστης.

Από το γήπεδο αποχώρησαν νωρίτερα όσες γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν εκεί, καθώς και οι ομάδες του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που αγωνίζονταν την ώρα του επεισοδίου για την προημιτελική φάση του βόλεϊ Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς». Ο αγώνας διεκόπη οριστικά.

Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο πριν από τις 22:00 περίπου 150 οπαδοί βγήκαν από το κλειστό και πέταξαν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με την χρήση χημικών.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον 31χρονο τραυματία αστυνομικό

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας ο τραυματίας αστυνομικός, που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στο μηρό κατά την διάρκεια των επεισοδίων οπαδών με αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 31χρονος τραυματίας αστυνομικός υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, το οποίο δεν εφημέρευε, παρά ταύτα άνοιξε αμέσως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για το επείγον περιστατικό. Πηγές του νοσοκομείου τόνισαν στο protothema.gr ότι o αστυνομικός έχει κάκωση μηριαίας αρτηρίας, που σημαίνει ότι έχει χάσει πολύ αίμα, γι αυτό και διασωληνώθηκε αμέσως και υποβλήθηκε σε χειρουργείο.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει:

Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.

Έφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Εγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του ταύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μετφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας , όπου χειρουργείται ο αστυνομικός, μετέβησαν εσπευσμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

«Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη, είναι ζήτημα νομιμότητας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου για τη «δολοφονική επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε , εναντίον αστυνομικού με φωτοβολίδα έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή η έννοια μας είναι στην υγεία του τραυματία αστυνομικού» και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους γιατρούς για τις προσπάθειες τους να τον κρατήσουν στην ζωή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα