ΑΘΗΝΑ
09:45
|
04.05.2024
Το νομοσχέδιο επί της Αρχής και στο Σύνολό το καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της Πλεύσης Ελευθερίας που τοποθετήθηκε με το «παρών».
Ελικόπτερο διάσωσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ψηφίστηκε απόψε, κατά πλειοψηφία από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, το νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την «Αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας – Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο επί της Αρχής και στο Σύνολό το καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της Πλεύσης Ελευθερίας που τοποθετήθηκε με το «παρών».

Η υπουργική τροπολογία που αφορά την σύσταση 16 Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων στην επικράτεια υπερψηφίστηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Σπαρτιάτες. Την καταψήφισαν ΚΚΕ και Νίκη ενώ με το «παρών» τοποθετήθηκαν Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Ο υπουργός Κλιματική Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας ολοκληρώνοντας την συζήτηση του νομοσχεδίου υποστήριξε πως «εστιάζει στην πρόγνωση και στην πρόληψη».  «Η Πολιτική Προστασία αναβαθμίζεται» είπε, προσθέτοντας πως «αποκτούμε 10 νέες Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων και πλέον ανέρχονται σε 16 σε όλη την Επικράτεια».

Για τις δωρεές αεροσκαφών διάσωσης του Ιδρύματος Σταυρού Νιάρχου σημείωσε «πως είναι σημαντικό και καλό που τις εκμεταλλευτήκατε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» αλλά σε ότι αφορά «το ένα από τα τρία ελικόπτερα, αυτό είχε μια βαριά βλάβη, δηλαδή ζημία πάνω από 50% της αξίας του κάτι που επιχειρησιακά θεωρείται ότι είναι πολύ δύσκολο να επιδιορθωθεί και να συντηρηθεί. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να το πάει στην ΕΑΒ για επισκευή και συντήρηση. Εμείς αυτό που είπαμε στο Ίδρυμα και το αποδέχθηκαν οι εμπειρογνώμονές του ήταν να δώσει ένα εκατομμύριο περισσότερο και να πάρουμε ένα καινούριο ελικόπτερο».

Για τις 6 βάσεις αεροδιακομιδών, ανέφερε πως «εφέτος έχουμε αυτή την δυνατότητα. Μακάρι του χρόνου να μπορέσουμε να τις διπλασιάσουμε και μα έχουμε πολύ περισσότερες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ευρωπαϊκών στόχων

Ερντογάν: Αναμένει επίθεση της Δύσης κατόπιν αναστολής εμπορίου με το Ισραήλ

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο για τη σημερινή συνάντηση με ξένους ηγέτες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα