ΑΘΗΝΑ
19:14
|
04.05.2024
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επανέλαβε ότι «παραμένει επιτακτική ανάγκη το Ισραήλ να θέσει ως προτεραιότητα την προστασία των πολιτών».
Μπλίνκεν για Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι υπάρχει ένα «χάσμα» μεταξύ της πρόθεσης του Ισραήλ να προστατεύσει τους αμάχους και του τρόπου με τον οποίο εξελίσσεται ο πόλεμος στη Γάζα.

Ο Μπλίνκεν επανέλαβε ότι «παραμένει επιτακτική ανάγκη το Ισραήλ να θέσει ως προτεραιότητα την προστασία των πολιτών». «Παραμένει το χάσμα μεταξύ αυτού ακριβώς που είπα όταν βρέθηκα εκεί, της πρόθεσης (του Ισραήλ) να προστατεύσει αμάχους, και των πραγματικών αποτελεσμάτων που βλέπουμε στο πεδίο».

Και όλα αυτά τι στιγμή που το Ισραήλ επιμένει ότι λαμβάνει μέτρα για να προστατεύσει τους πολίτες. Όμως, τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί, μεταξύ άλλων σε περιοχές όπου προηγουμένως είχαν πει στους ανθρώπους να αναζητήσουν ασφάλεια.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε, ότι δεν υπάρχει ασφαλές μέρος για τις υπηρεσίες ανθρωπιστικής βοήθειας στη νότια Γάζα. Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν καταφύγει στη Ράφα κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο καθώς συνεχίζονται οι έντονες μάχες στο Χαν Γιουνίς.

Το Ισραήλ δήλωσε, ότι θα ανοίξει το συνοριακό πέρασμα Κερέμ Σαλόμ τις επόμενες ημέρες για να επιτρέψει τη βοήθεια στη Γάζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα