ΑΘΗΝΑ
08:06
|
02.05.2024
Σήμερα το μεσημέρι η κηδεία της 43χρονης. Κινείται νομικά η οικογένειά της κατά της ΕΛ.ΑΣ. Ο 71χρονος είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία το 2019.
Στον ανακριτή σήμερα ο καθ' ομολογίαν δράστης της γυναικοκτονίας στη Σαλαμίνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον ανακριτή Πειραιά οδηγείται σήμερα Παρασκευή 8/12 στις 11 το πρωί ο 71χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της γυναικοκτονίας της 43χρονης στη Σαλαμίνα. Στο μεταξύ στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία της 43χρονης Γεωργίας στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου στη Σαλαμίνα.

Παράλληλα, τα ρεπορτάζ φέρνουν στη δημοσιότητα νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση, όπως το ότι ο 71χρονος είχε καταδικαστεί ερήμην σε 1,5 χρόνο φυλάκιση για ενδοοικογενειακή βία το 2019 μετά από σχετική καταγγελία το 2013. Ωστόσο, δεν συνελήφθη, ούτε εξέτισε την ποινή του, καθώς στο μεσοδιάστημα είχε αλλάξει την αστυνομική του ταυτότητα, είχε αλλάξει πατρώνυμο αλλά και μητρώνυμο με αποτέλεσμα η αστυνομία να μην γνωρίζει ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο άνδρα.

Η καταδίκη αποκαλύφθηκε όταν η αστυνομία πήρε τα αποτυπώματά του από την τωρινή πράξη και στο πλαίσιο της έρευνας, βρήκε μια ταυτότητα που είχε χρησιμοποιήσει τότε ο δράστης.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του έδειξε πως είναι αμετανόητος για το έγκλημά του αφού όπως ισχυρίστηκε «της άξιζε» να πεθάνει «επειδή τον απάτησε».

Η οικογένεια της 43χρονης καταλογίζει ευθύνες στην αστυνομία και όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος τους, ετοιμάζεται να κινηθεί και νομικά.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Ανδρέα Θωμόπουλο η πλευρά του θύματος θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, καθώς «θα έπρεπε να είχε επιληφθεί άμεσα ο αστυνομικός και όχι να πει ‘περάστε την επόμενη ημέρα από το τμήμα’».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα