ΑΘΗΝΑ
02:24
|
06.05.2024
Ένας στους δύο Αμερικανούς πιστεύει στη λύση των δύο κρατών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δημοσκόπηση του Pew Research Center, με έδρα την Ουάσιγκτον, «ρίχνει φως» στις απόψεις των Αμερικανών πολιτών αναφορικά με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, αλλά και την διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση του Τζό Μπάιντεν.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν για το ποιος ευθύνεται για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς, με τους περισσότερους Αμερικανούς (65%) να δηλώνουν ότι η Χαμάς φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την τρέχουσα σύγκρουση, συγκριτικά με την ισραηλινή κυβέρνηση (35%)

Το 16% των συμμετεχόντων δηλώνουν πως η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν φέρει καμία ευθύνη, ενώ μόλις το 3% δηλώνει το ίδιο για την οργάνωση.

Μεγάλο είναι το ποσοστό των Δημοκρατικών (45%) που θεωρεί ότι το Ισραήλ ξεπερνά τα όρια με τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις, με το 34% των Ρεπουμπλικάνων να θεωρεί πως δρα κατάλληλα, ενώ ένας στους τέσσερις Ρεπουμπλικάνους (25%) θεωρεί πως το Ισραήλ πρέπει να εντείνει ακόμη περισσότερο τις επιθέσεις.

Η έρευνα υπογραμμίζει πως οι νεώτερης ηλικίας πολίτες κρίνουν υπερβολική την δράση του Ισραήλ.

Διχασμένοι φαίνεται να είναι οι πολίτες των ΗΠΑ για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μπάιντεν την κρίση, με σχεδόν το 41% να θεωρεί (σθεναρά ή με επιφύλαξη) ότι η κυβέρνηση προβαίνει σε λάθος κινήσεις, ενώ θετική άποψη έχει το 35% των ερωτηθέντων.

Παρατηρείται ότι τα πιο νεαρά άτομα τείνουν να διαφωνούν με την στάση της κυβέρνησης.

Το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών (38%) δεν είναι σίγουροι εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ κρατά ισορροπημένη στάση (25%) ή αν εκφράζει μεγαλύτερη συμπάθεια προς τους Ισραηλινούς (21%) ή τους Παλαιστίνιους (16%).

Τέλος, ένας στους δύο (51%) Αμερικανούς πιστεύει πως μια λύση θα μπορούσε να είναι η δημιουργία Παλαιστινιακού Κράτους, με τους Δημοκρατικούς (62%) να εμφανίζονται πιο σίγουροι από τους Ρεπουμπλικάνους (43%).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα