ΑΘΗΝΑ
06:53
|
03.05.2024
Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έδωσε συνέντευξη στο βρετανικό δίκτυο Sky News, περιγράφοντας τι συνέβη στις 9/12/2022.
Εύα Καϊλη στο Sky News
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια νέα διάσταση στις συνθήκες σύλληψής της ως εμπλεκόμενη της υπόθεσης Qatargate, δίνει με συνέντευξή της στο βρετανικό δίκτυο Sky News η Εύα Καϊλή.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου επιμένει στην αθωότητά της, υποστηρίζοντας για ακόμα μια φορά, ότι δεν γνώριζε τίποτε για τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες.

Τη στιγμή μάλιστα, που δεν της έχουν απαγγελθεί επίσημα κατηγορίες και επέστρεψε στη δουλειά της ως ανεξάρτητη ευρωβουλευτής, δηλώνει αποφασισμένη να καταβάλει κάθε νομική προσπάθεια προκειμένου να καθαρίσει το όνομά της.

«Σύμφωνα με τους Βέλγους δικηγόρους μου, χρησιμοποιήθηκα ως τρόπαιο», δήλωσε η κα. Καϊλή στο Sky News, περιγράφοντας τι συνέβη εκείνο το πρωινό της Παρασκευής, 9 Δεκεμβρίου 2022.

Ένα μήνυμα από φιλικό πρόσωπο της ανέφερε, ότι κάτι συνέβη με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι κι ότι εμπλέκεται η αστυνομία. Η κα. Καϊλή, όπως δήλωσε, πανικοβλήθηκε νομίζοντας ότι ο Τζιόρτζι ενεπλάκη σε τροχαίο. Στο κινητό του δεν απαντούσε. Τότε έλαβε ένα ακόμα μήνυμα, ότι ο Τζιόρτζι συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για το αφεντικό του, τον πρώην ευρωβουλευτή και νυν λομπίστα Πιερ Αντόνιο Παντζέρι. Τότε ήταν που μπήκε στο γραφείο του συντρόφου της και βρήκε μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά.

«Είναι ο ιδιωτικός του χώρος. Έψαχνα κάτι για να καταλάβω γιατί συνελήφθη. Ανακάλυψα μια τσάντα με μετρητά. Ήταν μια τσάντα που δεν την αναγνώριζα. Κατάλαβα ότι ήταν του Παντζέρι και θέλησα να την επιστρέψω», λέει.

Η κα. Καϊλή υποστηρίζει, ότι τηλεφώνησε στην αστυνομία, αλλά επειδή δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με κανένα, αποφάσισε ότι το καλύτερο ήταν να βγουν τα χρήματα από το διαμέρισμά της. Έτσι είπε στον πατέρα της, να μεταφέρει τα χρήματα στο ξενοδοχείο του, που βρισκόταν πολύ κοντά στο ευρωκοινοβούλιο, ώστε να τα παραλάβει από εκεί ο Παντζέρι. Αλλά η αστυνομία σταμάτησε τον πατέρα της στο ξενοδοχείο και η Καϊλή συνελήφθη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα