ΑΘΗΝΑ
10:16
|
28.04.2024
Το συνέδριο θα ξεκινήσει με την κεντρική πολιτική εκδήλωση την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ. στον κινηματογράφο ΕΛΛΗ.
Η αφίσα της εκδήωσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου ξεκινά το 2ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25.  Για ένα τριήμερο, τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά, πρόκειται να πραγματοποιηθούν δεκάδες τοποθετήσεις για τις πολιτικές θέσεις, για το καταστατικό του κόμματος και για τη στρατηγική του κόμματος ενόψει των Ευρωεκλογών σε μια διαδικασία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα.

Η ψηφοφορία για τα ζητήματα αυτά δεν θα γίνει ως είθισται την Κυριακή το βράδυ. Το συνέδριο του ΜέΡΑ25 θα είναι πραγματικά «διαβουλευτικό» και αφού κατατεθούν και γραπτά όλες οι προτάσεις, θα δοθεί χρόνος για να γίνει σύνθεση και περαιτέρω συζήτηση ώστε τελικά να πραγματοποιηθούν οι σχετικές ψηφοφορίες ηλεκτρονικά εντός του Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου το λόγο θα πάρουν και θα χαιρετήσουν τις εργασίες: Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Συνδικαλιστές/τριες, Πολιτικές Οργανώσεις, Ανένταχτοι/ες αγωνιστές/τριες της Αριστεράς, Ακτιβιστές από μεγάλα κοινωνικά κινήματα από το χώρο της Οικολογίας, του Πολιτισμού και του Φεμινισμού.

Ξεχωριστή θέση στο συνέδριο θα έχουν οι περίπου 300 απόψεις και οι τοποθετήσεις που κατατέθηκαν από τις αρχές Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα aristera.eu σε έναν ανοιχτό και γόνιμο διάλογο που ξεκίνησε το ΜέΡΑ25 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας διαλόγου για την Αριστερά τόσο διαδικτυακά όσο και με αντίστοιχες εκδηλώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Στον δρόμο για το συνέδριο έχει ήδη πραγματοποιηθεί ανοιχτή προσυνεδριακή – πολιτική εκδήλωση στην Αθήνα (στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ στις 29/10) αλλά και περιφερειακές προσυνεδριακές συνδιασκέψεις σε όλη την Ελλάδα. Η τελευταία ανοιχτή προσυνεδριακή εκδήλωση πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου.

Τέλος, το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει ήδη δημόσια 10 Σημεία Διαλόγου για την Αριστερά, με βασικές αρχές και προγραμματικές θέσεις που αντανακλούν την πραγματική πολιτική και κοινωνική συγκυρία.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το συνέδριο θα ξεκινήσει με την κεντρική πολιτική εκδήλωση την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ. στον κινηματογράφο ΕΛΛΗ (Ακαδημίας 64, 106 79, Αθήνα, μετρό Πανεπιστήμιο).

Μετά τις εισαγωγικές ομιλίες και την κεντρική ομιλία του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη θα πραγματοποιηθεί η προβολή της νέας ταινίας του Κεν Λόουτς «Η Τελευταία Παμπ» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Χαιρετίζουν ο σκηνοθέτης Κεν Λόουτς και ο σεναριογράφος Πόλ Λάβερτυ 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Χιλή: Εθνικό πένθος για τον θάνατο τριών αστυνομικών

Εκπνέει τη Μ. Δευτέρα η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα