ΑΘΗΝΑ
00:59
|
03.05.2024
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η πανδημία του COVID-19 φταίει για την επιδείνωση των σμηνών.
Ακρίδες στο Μεξικό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι του νοτιοανατολικού Μεξικού, όταν είδαν εικόνες Αποκάλυψης στον ουρανό, ο οποίος είχε καταληφθεί από εκατομμύρια ακρίδες. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το φαινόμενο καταγράφηκε στην πόλη Γιουκατάν, με τις αρχές της περιοχής να δίνουν μάχη να περιορίσουν τα σμήνη.

«Δεν πρόκειται να ανοίξω ξανά το στόμα μου», ανέφερε ένας χρήστης στο Χ, αναρτώντας μια φωτογραφία από την εισβολή των ακρίδων.

Σε άλλα βίντεο, φαίνεται το σμήνος να πετά ακόμα και σε κεντρικές περιοχές, ενώ κάποιοι πολίτες μιλούν για «το τέλος του κόσμου», σύμφωνα με τη New York Post.

Από το 2020, έχει αναφερθεί αυξημένη εισροή σμηνών ακρίδων γύρω από το Κέρας της Αφρικής. Τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν κρούσματα στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα σμήνη ακριδών συνήθως αναπτύσσονται λόγω της έλλειψης τροφίμων. Τα σμήνη επιτρέπουν στα έντομα να αναπαράγονται χωρίς διακοπή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο οποίος σημείωσε ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να είναι ένας παράγοντας που πυροδοτεί το φαινόμενο αυτό. Ο οργανισμός κατηγόρησε την πανδημία COVID-19 για την επιδείνωση των σμηνών.

Επίσης, οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας επηρέασαν την παραγωγή και την παράδοση των απαραίτητων φυτοφαρμάκων. Το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ σημειώνει, ότι οι ακρίδες τείνουν να επιτίθενται σε περιοχές με βλάστηση κατά τη διάρκεια της ξηρασίας και το Γιουκατάν είναι πλούσιο σε καλλιέργειες από την εποχή των Μάγια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα