ΑΘΗΝΑ
15:31
|
05.05.2024
Ο διορισμένος πρόεδρος Χρήστος Λιάπης απείλησε με απόλυση την υπεύθυνη ενημέρωσης γιατί δεν του άρεσαν οι αναρτήσεις τής σε Μέσα Δικτύωσης.
ΚΕΘΕΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρόλο και λόγο στις προσωπικές θέσεις και απόψεις εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ για διάφορα πολιτικά ζητήματα τολμά να αξιώνει ο πρόεδρος του οργανισμού καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων, ζητά να κατεβάσουν αντικυβερνητικές αναρτήσεις που έχουν κάνει σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων κατήγγειλε με ανακοίνωσή του πως ο Χρήστος Λιάπης, που ανέλαβε Πρόεδρος στο ΚΕΘΕΑ με διορισμό από το υπουργείο Εργασίας μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2019 που κατάργησε το αυτοδιοίκητο του φορέα, ζήτησε εγγράφως την Τρίτη, 5 Δεκέμβρη, από εργαζόμενη που είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση του ΚΕΘΕΑ να αφαιρεθεί από τις διαδικτυακές σελίδες του φορέα οποιοδήποτε «δημοσίευμα, ψήφισμα ή θέση αντιτάσσεται στην Κυβερνητική απόφαση δημιουργίας του Ενιαίου Φορέα Πρόληψης και Καταπολέμησης των Εξαρτήσεων, η δημιουργία του οποίου συνεπάγεται τη διοικητική συνένωση του ΚΕΘΕΑ με τους ομόλογους φορείς απεξάρτησης» υπό τη μορφή τελεσιγράφου.

Απροκάλυπτος εργασιακός εκφοβισμός

Τόνισε δε πως εάν οι «συγκεκριμένες αναρτήσεις ή άλλες ανάλογές τους σε ύφος, ιδεολογικό τόνο και περιεχόμενο, παραμείνουν προσβάσιμες από τους επισκέπτες των ιστοτόπων του επίσημου ΚΕΘΕΑ, …, πέραν της 11:00π.μ. της αυριανής ημέρας, Τετάρτης, 06/12/2023, τότε θα πρέπει να θεωρήσεις πως θέτεις τον εαυτό σου εκτός των καθηκόντων της Υπεύθυνης του Τμήματος Ενημέρωσης…».

Ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ ζητά να αφαιρεθούν αναρτήσεις, όπως το υπόμνημα που υπέβαλαν οι επιστημονικά υπεύθυνοι των θεραπευτικών προγραμμάτων και τομέων του ΚΕΘΕΑ μέχρι και στη Βουλή, το ψήφισμα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ και πολλά ψηφίσματα που έχουν εκδώσει δήμοι και φορείς ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης κ.ά.

Στην ανακοίνωση των εργαζομένων επισημαίνονται επίσης τα ακόλουθα σε σχέση με το απειλητικό τελεσίγραφο που έδωσε σε βάρος της υπεύθυνης ενημέρωσης του οργανισμού:

«Το τελεσίγραφο το εκδίδει μια διοίκηση που δεν εφαρμόζει η ίδια τον νόμο και τις δικαστικές αποφάσεις, μη συγκαλώντας τη Γενική Συνέλευση του ΚΕΘΕΑ, την οποία ο νόμος και η Ολομέλεια του ΣτΕ ορίζουν ως το ανώτατο αποφασιστικό όργανο του ΚΕΘΕΑ για θεραπευτικά και επιστημονικά ζητήματα. Πόσο μάλλον ενόψει του μέγιστου θεραπευτικού και επιστημονικού διακυβεύματος της κατάργησης του ΚΕΘΕΑ.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ οφείλει να γνωρίζει ότι δεν είναι ιδιοκτήτης του οργανισμού, ότι το ΚΕΘΕΑ διαθέτει κανονιστικό πλαίσιο για το προσωπικό που δεν του επιτρέπει να λειτουργεί όπως απειλεί ότι θα πράξει, ότι οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ εκπροσωπούνται από το σωματείο τους, και ότι δεν θα του επιτραπεί να απομονώνει, να στοχοποιεί και να εκφοβίζει κανέναν συνάδελφο ή συναδέλφισσα, γραπτώς ή δια ζώσης».

Και η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ καταλήγει τονίζοντας πως θα υπερασπιστεί με κάθε θεσμικό μέσο κάθε μέλος του που υφίσταται τέτοιου είδους εργασιακό εκφοβισμό και απειλές καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο διάλυσης της απεξάρτησης, και να σταματήσει τις αντιδημοκρατικές εκτροπές που κάνουν διορισμένα στελέχη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 228 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Κένυα

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

ΗΠΑ: Αναμένεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετίων

Κάλεσμα στήριξης από τους 46 συλληφθέντες της μοτοπορείας στη Νίκαια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα