ΑΘΗΝΑ
17:59
|
27.04.2024
Ηλικιωμένοι και κυρίως γυναίκες άνω των 90 ετών ήταν τα θύματα των δύο απατεώνων.
Μεγάλος ο φόβος των Γάλλων με τους κοριούς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σύλληψη δύο ανδρών προχώρησαν οι αρχές της Γαλλίας μετά την αποκάλυψη απάτης, η οποία εκμεταλλευόταν τον φόβο, κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, με τους αιμοδιψείς κοριούς. Ειδικότερα, οι δύο ύποπτοι πουλούσαν -και μάλιστα σε υψηλή τιμή- υπηρεσίες καταπολέμησης των κοριών σε σπίτια ηλικιωμένων, τα οποία τελικά δεν είχαν κανένα πρόβλημα.

Οι δύο άνδρες, που δρούσαν στην ανατολική Γαλλία, τηλεφωνούσαν στα θύματά τους, συνήθως γυναίκες άνω των 90 ετών, λέγοντάς τους ότι υπήρχε μόλυνση από κοριούς στη γειτονιά τους. Οι μαϊμού αξιωματούχοι υγείας ζητούσαν πληρωμή μόνο με πιστωτική κάρτα.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), οι απατεώνες προσποιούνταν ότι ψέκαζαν τον χώρο με αεροζόλ κατά των κοριών. Παρείχαν επίσης στα θύματα μια αλοιφή που έλεγαν ότι θα κρατούσε τους κοριούς μακριά από το ανθρώπινο δέρμα, αν και στην πραγματικότητα ήταν απλώς κρέμα με άρωμα ευκαλύπτου. Για την άχρηστη τελικά υπηρεσία ζητούσαν αμοιβή από 300 και 2.100 ευρώ ανά επίσκεψη.

Η αστυνομία διερεύνησε την υπόθεση έπειτα από εννέα καταγγελίες για υποψίες απάτης. Τουλάχιστον 48 άτομα εξαπατήθηκαν, δήλωσαν οι αρχές. Η γαλλική αστυνομία εντόπισε τους υπόπτους, τους έθεσε υπό παρακολούθηση και τους συνέλαβε την ώρα που έφευγαν από το σπίτι του τελευταίου θύματός τους στο Στρασβούργο.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Γαλλία έκλεισε πολλά σχολεία λόγω πιθανής παρουσίας κοριών ενώ η κυβέρνηση πραγματοποίησε σειρά έκτακτων συνεδριάσεων. Τα έντομα εντοπίστηκαν στο μετρό του Παρισιού, στα τρένα υψηλής ταχύτητας και στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ κι ενώ η χώρα βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας και υποδοχής τουριστών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα