ΑΘΗΝΑ
21:33
|
02.03.2024
Ο Έλληνας υπουργός τόνισε στον Αρμένιο ομόλογό του ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειες για επίτευξη μόνιμης ειρήνευσης στο Νότιο Καύκασο.
Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Αρμενίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα απόψε με τον Αρμένιο ομόλογό του, Αραράτ Μιρζογιάν, χαιρέτισε την κοινή Δήλωση Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, που ανακοινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 7 Δεκεμβρίου 2023, με την οποία ανακοινώνεται η αμοιβαία απελευθέρωση αιχμαλώτων πολέμου και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Επιπλέον ο Έλληνας υπουργός τόνισε στον Αρμένιο υπουργό Εξωτερικών ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειες για επίτευξη μόνιμης ειρήνευσης στην περιοχή του Νοτίου Καυκάσου. Συζήτησε επίσης μαζί του τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν και τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του χθεσινού Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Ο Αρμένιος υπουργός Εξωτερικών, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Γεραπετρίτη για τη στήριξη της Ελλάδας και χαιρέτισε την πρόοδο στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας ως μία εξέλιξη που θα έχει θετικές συνέπειες στην ευρύτερη περιφερειακή σταθερότητα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Μιρζογιάν απηύθυνε πρόσκληση στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να επισκεφθεί το Ερεβάν, την οποία ο Γ. Γεραπετρίτης αποδέχθηκε, αναφέροντας ότι θα προγραμματισθεί άμεσα μέσω διπλωματικών διαύλων.

Οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες όπου στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, κατόπιν πρωτοβουλίας και της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με επίσημο προσκεκλημένο τον Αρμένιο υπουργό Εξωτερικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Συντηρητικοί κυριαρχούν στο κοινοβούλιο του Ιράν, στις εκλογές της συνέλευσης

«Συνταγματικός» ολοκληρωτισμός

Η Γάζα δέχεται την πρώτη αεροπορική ρίψη αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας

Σε εξέλιξη η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα