ΑΘΗΝΑ
09:03
|
28.04.2024
Πανηγυρική η έναρξη του 2ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ25. Σήμερα και αύριο οι εργασίες στο ξενοδοχείο NOVOTEL.
Μηνύματα και χαιρετισμοί από σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον κατάμεστο κινηματογράφο «Έλλη» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η έναρξη του 2ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ25.

Μετά την προβολή βίντεο αναδρομής για την ιστορία του ΜέΡΑ25 και του DiEM25 με μηνύματα και χαιρετισμούς από σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες όπως ο Κεν Λόουτς, ο Ρότζερ Γουότερς, η Ναόμι Κλάιν, ο Νόαμ Τσόμσκι, η Ιρλανδή ευρωβουλευτίνα Κλέρ Ντέιλι, ο παλαιστίνιος ακτιβιστής Ομάρ Μπαργκούτι και άλλοι, ακολούθησαν οι εισαγωγικές ομιλίες των συντονιστών της ΟΕΣΚΕ Θωμά Αχταρίδη και της Κεντρικής Επιτροπής Λίτσας Αλεξάκη και Κώστα Ντάσκα καθώς και η κεντρική ομιλία του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη.

Στην ομιλία του ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι το 2ο Συνέδριο σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για το ΜέΡΑ25, με ανθρώπους, κυρίως νέους, που πύκνωσαν τις γραμμές του κόμματος μετά την ήττα στις πρόσφατες εκλογές.

Ανέλυσε τα αίτια της εκλογικής ήττας, συνολικά για την Αριστερά, ενώ ανέπτυξε τις προτεραιότητες του ΜέΡΑ25 ενόψει των ευρωεκλογών, ως ένα «ευρωπαϊκό, διεθνιστικό και βαθιά δημοκρατικό κόμμα πρώτα απ’ όλα στις ίδιες τις δικές του εσωτερικές διεργασίες».

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου έκλεισε με την προβολή της συγκλονιστικής ταινίας «Η τελευταία παμπ» του Κεν Λόουτς, το οποίου ο Γ. Βαρουφάκης μετέφερε χαιρετισμό του ειδικά για το συνέδριο στο τέλος της ομιλίας του.

Το συνέδριο συνεχίζει τις εργασίες του σήμερα Σάββατο 9 και αύριο Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο NOVOTEL

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα