ΑΘΗΝΑ
12:57
|
26.02.2024
«Τώρα είναι η ώρα να παραμερίσουμε προσωπικά συμφέροντα για το καλό του γενικού συμφέροντος», είπε ο σουλτάνος Αλ Τζαμπέρ, πρόεδρος της COP28.
Η 28η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή διεξάγεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο σουλτάνος Αλ Τζαμπέρ, πρόεδρος της COP28 που διεξάγεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έκανε λόγο σήμερα το βράδυ για «θετικές εξελίξεις» στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στο Ντουμπάι στην 28η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP28), αλλά προειδοποίησε τις χώρες ότι «τα χρονικά περιθώρια λιγοστεύουν» για να γεφυρωθούν οι διαφορές.

«Καταγράφουμε πρόοδο, αλλά όχι αρκετά γρήγορα και όχι αρκετά ικανοποιητικά», δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνόδου ολομέλειας ενώπιον όλων των εκπροσώπων χωρών, επαναλαμβάνοντας ότι σκόπευε να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο των εργασιών της COP28 την Τρίτη.

«Τώρα είναι η ώρα να παραμερίσουμε προσωπικά συμφέροντα για το καλό του γενικού συμφέροντος», είπε ο Αλ Τζαμπέρ, υιοθετώντας έναν πιο αυστηρό τόνο από χθες Παρασκευή. «Πρέπει να δουλέψουμε. Ήρθε η ώρα για αποφάσεις. Σας παρακαλώ, μην διστάζετε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πανστρατιά αγροτών στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. (upd)

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής

ECOWAS: Αίρονται οι κυρώσεις από το στρατιωτικό καθεστώς του Νίγηρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα