ΑΘΗΝΑ
04:34
|
03.03.2024
Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά 200 ασθενών σε άλλα νοσοκομεία.
Στην πόλη Τίβολι, περίπου 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρώμης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερις άνθρωποι, δυο άνδρες και δυο γυναίκες, ηλικίας 76,84,85 και 86 ετών, έχασαν τη ζωή τους μετά από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής, τοπική ώρα, σε νοσοκομείο στην πόλη Τίβολι της Ιταλίας, περίπου 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρώμης.

Η φωτιά, που σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ξεκίνησε από το υπόγειο του νοσοκομείου San Giovanni Evangelista – με άλλες πηγές να αναφέρουν τις πρώτες φλόγες στον δεύτερο όροφο –  έφτασε στα επείγοντα και στη μονάδα εντατικής θεραπείας, με άλλα τμήματα να γεμίζουν με πυκνό καπνό.

Στα θύματα της πυρκαγιάς περιλαμβάνονται δύο άνθρωποι που πέθαναν από εισπνοή καπνού και ένας τρίτος από καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RAI News. Ένα τέταρτο άτομο, που αρχικά αναφέρθηκε ότι έχασε τη ζωή του ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς, εκτιμάται πως πέθανε λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά.

Οι πυροσβέστες επενέβησαν επί τόπου με τουλάχιστον 60 μονάδες και περίπου είκοσι οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τριών κλιμακοφόρων που χρησιμοποιήθηκαν για να απομακρύνουν ορισμένους από τους νοσηλευόμενους σε ορόφους.

Συνολικά, 200 ασθενείς, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, απομακρύνθηκαν από το κτίριο και μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας και της πόλης Λάτσιο, μετά από διαλογή που πραγματοποιήθηκε στο παρακείμενο δημοτικό γυμναστήριο, σε κέντρο που έστησε η δημοτική πολιτική προστασία,

Αυτήν την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι τελικοί έλεγχοι της πυροσβεστικής στους ανελκυστήρες. Τις επόμενες ημέρες και αφού το περιβάλλον κρυώσει, θα πραγματοποιηθεί έλεγχος από την πυροσβεστική υπηρεσία για να διαπιστωθεί η φύση του συμβάντος, τα αίτια του οποίου δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισπανία: Η αστυνομία διέλυσε συμμορία που διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα

Οι Συντηρητικοί κυριαρχούν στο κοινοβούλιο του Ιράν, στις εκλογές της συνέλευσης

«Συνταγματικός» ολοκληρωτισμός

Η Γάζα δέχεται την πρώτη αεροπορική ρίψη αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα