ΑΘΗΝΑ
17:47
|
03.05.2024
Ο γιος του προέδρου της Σομαλίας φέρεται να σκότωσε έναν ταχυμεταφορέα μοτοσικλέτας σε τροχαίο ατύχημα στην Κωνσταντινούπολη.
Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από τον πρόεδρο της Σομαλίας Mohamed Hassan Sheikh Mohamud ή από το γραφείο του
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γιος του προέδρου της Σομαλίας φέρεται να σκότωσε έναν ταχυμεταφορέα μοτοσικλέτας σε τροχαίο ατύχημα στην περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ, τα οποία ανέφεραν ότι έφυγε από τη χώρα μετά το περιστατικό.

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, ο Μοχάμεντ Χασάν Σιχ Μοχάμουντ, γιος του προέδρου Χασάν Σιχ Μοχάμουντ, έπεσε πάνω στον Γιουνούς Εμρέ Γκότσερ με το αυτοκίνητο που οδηγούσε στις 30 Νοεμβρίου, ανέφεραν τα δημοσιεύματα το Σάββατο, επικαλούμενα την επίσημη έκθεση της αστυνομίας.

Η εθνική εφημερίδα Hurriyet ανέφερε ότι ο Γκότσερ πετάχτηκε στον αέρα από την πρόσκρουση και τραυματίστηκε σοβαρά. Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Όμως ο Γκότσερ, πατέρας δύο παιδιών, πέθανε στις 6 Δεκεμβρίου.

Η έκθεση της αστυνομίας για το ατύχημα όριζε ότι ο αναβάτης της μοτοσικλέτας δεν παραβίασε κανέναν κανονισμό κυκλοφορίας. Ο οδηγός του αυτοκινήτου βρέθηκε να φταίει κυρίως.

Η αστυνομία άφησε ελεύθερο τον Μοχάμουντ χωρίς όρους εγγύησης μετά από προκαταρκτικές έρευνες για το ατύχημα, ανέφερε η καθημερινή εφημερίδα Cumhuriyet.

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης

Η εισαγγελία εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον γιο του προέδρου την Παρασκευή, ημέρες αφότου έφυγε από τη χώρα, ανέφεραν τα δημοσιεύματα, προσθέτοντας ότι η έξοδος του υπόπτου από την Τουρκία ήταν καταγεγραμμένη και οι αρχές δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του.

Η αστυνομία πήγε στο σπίτι του υπόπτου μόνο για να διαπιστώσει ότι «είχε φύγει από τις 2 Δεκεμβρίου», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο A Haber.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου επέκρινε τις αρχές επειδή επέτρεψαν στον ύποπτο να φύγει από τη χώρα.

«Αυτός [ο Γκότσερ] αφαιρέθηκε από αυτή τη ζωή λόγω ενός ατυχήματος που προκλήθηκε από τον γιο του Προέδρου της Σομαλίας», ανάρτησε ο Ιμάμογλου στο X.

«Είπαμε ότι θα ακολουθήσουμε τη νομική διαδικασία, αλλά ο ύποπτος έφυγε από την Τουρκία με τα χέρια ελεύθερα. Ο πόνος της οικογένειας του θύματος αυξήθηκε ακόμη περισσότερο», είπε ο δήμαρχος.

«Η νοοτροπία που κλείνει τα μάτια και επιτρέπει αυτή τη διαφυγή, δυστυχώς, είναι πολύ αδύναμη για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των πολιτών της στη χώρα της», πρόσθεσε.

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση ούτε από τον πρόεδρο της Σομαλίας ούτε από το γραφείο του.

Η Τουρκία έχει αυξήσει σταθερά το αποτύπωμά της στη Σομαλία την τελευταία δεκαετία και είναι ο κορυφαίος οικονομικός εταίρος του έθνους του Κέρας της Αφρικής, ιδίως στους τομείς των κατασκευών, της εκπαίδευσης και της υγείας.

Η Άγκυρα υπήρξε σημαντική πηγή βοήθειας στη Σομαλία μετά τον λιμό το 2011. Τούρκοι μηχανικοί βοήθησαν στην κατασκευή υποδομών στη Σομαλία, επιχειρήσεις επένδυσαν στη χώρα και Τούρκοι αξιωματικοί εκπαίδευσαν Σομαλούς στρατιώτες ως μέρος των προσπαθειών για τη δημιουργία του στρατού της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Πάσχα: Πού θα γιορτάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Κλείσιμο πανεπιστημίων στα νησιά προβλέπει ο Κασσελάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα