ΑΘΗΝΑ
16:27
|
02.05.2024
Περίπου 70 κρατούμενοι των φυλακών Κέρκυρας προέβησαν σε απεργία πείνας από την Πέμπτη, έχοντας καταθέσει μία σειρά αιτημάτων.
Φυλακές Κέρκυρας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 70 κρατούμενοι των φυλακών Κέρκυρας προέβησαν σε απεργία πείνας από την Πέμπτη, έχοντας καταθέσει μία σειρά αιτημάτων, μεταξύ των οποίων χαλάρωση της αυστηρότητας των κριτηρίων με τα οποία αποφασίζονται οι άδειες και η υφ΄ όρων απόλυση, ενώ καταγγέλουν την έλλειψη μόνιμου ιατρού και κοινωνικού λειτουργού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Διοίκηση υποστηρίζει ότι η υφ΄ όρων απόλυση ή οι σωφρονιστικές άδειες εγκρίνονται από το Συμβούλιο της Φυλακής στο οποίο προεδρεύει Εισαγγελέας και οι αποφάσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με το κριτήριο του χρόνου, αλλά ότι λαμβάνονται υπ΄ όψιν πολλές προσωποποιημένες παράμετροι.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως υπάρχει προκήρυξη του ΑΣΕΠ για κοινωνικό λειτουργό και για νοσηλευτές, θέσεις που αναμένεται να πληρωθούν τους επόμενους μήνες, ενώ όσον αφορά την ιατρική κάλυψη οι ανάγκες καλύπτονται με βάρδιες ιατρών του ΕΣΥ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στο ιατρείο των Φυλακών, καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τη θέση που έχει προκηρυχθεί.

Για μερικές ημέρες πριν ξεκινήσει η απεργία πείνας, οι κρατούμενοι είχαν προχωρήσει σε αποχή από το συσσίτιο. Η πλειοψηφία των κρατουμένων φέρουν αλβανική υπηκοότητα.

Κρατούμενος που μίλησε τηλεφωνικά σε αλβανικό ΜΜΕ, ζήτησε την παρέμβαση της Αλβανικής Πρεσβείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίσυρος: Προφυλακιστέος ο αρχαιοφύλακας που παρενοχλούσε ανήλικα

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Αλβανία: Ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα