ΑΘΗΝΑ
07:49
|
03.05.2024
Καταγγελία της αποχής από την ψηφοφορία επί ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας που απαιτούσε κατάπαυση του πυρός, στο οποίο οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο.
Στις 100.000 υπολογίζουν τους διαδηλωτές οι διοργανωτές της κινητοποίησης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν, χθες Σάββατο, για μία ακόμα φορά, στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, ζητώντας να σταματήσει άμεσα η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα και επικρίνοντας την κυβέρνησή τους για την αποχή από την ψηφοφορία επί ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαιτούσε κατάπαυση του πυρός, στο οποίο οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από το Bank Junction του Λονδίνου προς την πλατεία του Κοινοβουλίου, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Κατάπαυση του πυρός τώρα», «Σταματήστε την γενοκτονία» και το δημοφιλές παλαιστινιακό σύνθημα «Από το ποτάμι ως τη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ανάμεσα στους οποίους ήταν η Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, ο Συνασπισμός Σταματήστε τον Πόλεμο και οι Φίλοι του Αλ Άκσα στην κινητοποίηση συμμετείχαν 100.000 άτομα, ενώ η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου περιορίζει τον αριθμό των διαδηλωτών σε περίπου 40.000.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε χωρίς ιδιαίτερα επεισόδια και υπό αυστηρούς όρους που όρισε η αστυνομία, συμπεριλαμβανομένης μιας ζώνης αποκλεισμού για να αποτρέψει την προσέγγιση των διαδηλωτών στην ισραηλινή πρεσβεία.

Η αστυνομία, σε ανακοίνωσή της στο Χ, ανέφερε ότι 13 διαδηλωτές συνελήφθησαν, κυρίως για προσβλητικά πλακάτ, όπως ένας άνδρας με ένα πλακάτ «που έκανε συγκρίσεις μεταξύ του Ισραήλ και της ναζιστικής Γερμανίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα