ΑΘΗΝΑ
20:04
|
28.04.2024
«Το κύριο μέλημά μας δεν είναι η επόμενη μέρα. Θέλουμε να σταματήσουν οι φρικαλεότητες και η γενοκτονία που συμβαίνουν σήμερα», τόνισε ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με το Φόρουμ της Ντόχα να είναι σε εξέλιξη, σήμερα Κυριακή, και την συγκυρία της 75η επετείου της Διακήρυξης του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα να παράγει τους απαραίτητους συνειρμούς για το τι σημαίνει «ανθρώπινα δικαιώματα» για τον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό, εξελίσσεται η 65η ημέρα από την έναρξη της νέας έντασης στη Μέση Ανατολή.

Μάχες σε διάφορες τοποθεσίες σε όλη τη Γάζα έχουν αναφερθεί μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και παλαιστινιακών ενόπλων ομάδων, τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, τις Ταξιαρχίες Κασάμ, πραγματοποιήθηκε επίθεση σε Ισραηλινούς στρατιώτες στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια και στην περιοχή αλ-Φαλούτζα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Οι Ταξιαρχίες αλ-Κουντς, ο στρατιωτικός βραχίονας της Παλαιστινιακής Τζιχάντ, δήλωσε ότι βομβάρδισε τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά σε ένα πολιτιστικό κέντρο ανατολικά της νότιας πόλης Χαν Γιουνίς.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έπληξε περισσότερους από 250 στόχους που σχετίζονται με τη Χαμάς εντός της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες.

Παράλληλα, ισραηλινά αεροσκάφη πλήττουν περιοχές γύρω από πόλεις στο νότιο Λίβανο, ενώ η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε χθες τουλάχιστον δέκα επιχειρήσεις εναντίον ισραηλινών θέσεων κοντά στα νότια σύνορα του Λιβάνου.

Στη Δυτική Όχθη, τουλάχιστον 28 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους μια γυναίκα, συνελήφθησαν σε πολλές νυχτερινές επιδρομές των ισραηλινών δυνάμεων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

ΟΗΕ: Το Ισραήλ επιχειρεί την εκδίωξη των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας στην Αίγυπτο

Ο διευθυντής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), Φιλίπ Λαζαρινί, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προετοιμάζει την εκδίωξη των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας στη γειτονική Αίγυπτο σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε χθες στους Los Angeles Times, έναν ισχυρισμό που οι ισραηλινές αρχές διαψεύδουν.

Στο εν λόγω άρθρο, ο Λαζαρινί εξέφρασε τη λύπη του για τη συγκέντρωση εκτοπισμένων αμάχων σε μια ολοένα και πιο μικρή περιοχή στο νότιο τμήμα του θύλακα, που και αυτή είναι στόχος ισραηλινών βομβαρδισμών.

«Τα Ηνωμένα Έθνη και πολλά κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, απορρίπτουν κατηγορηματικά (την υπόθεση του) αναγκαστικού εκτοπισμού των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας από εκεί». «Αλλά τα γεγονότα που παρακολουθούμε καταδεικνύουν προσπάθειες εκτοπισμού Παλαιστινίων στην Αίγυπτο, είτε παραμένουν εκεί, είτε επανεγκατασταθούν αλλού», τόνισε.

Ως «το πρώτο βήμα σε αυτό το σενάριο» χαρακτήρισε το βομβαρδισμό του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας και τη φυγή των κατοίκων της προς τα νότια, ενώ το επόμενο βήμα είναι να αναγκαστούν οι άμαχοι να εγκαταλείψουν τη μεγάλη πόλη της νότιας Λωρίδας της Γάζας, την Χαν Γιουνίς, για να συγκεντρωθούν στο σύνορα με την Αίγυπτο.

«Αν αυτή η πορεία συνεχιστεί, οδηγώντας σε αυτό που πολλοί ήδη αποκαλούν δεύτερη Νάκμπα, η Λωρίδα της Γάζας δεν θα είναι πλέον γη για τους Παλαιστίνιους», προειδοποίησε ο διευθυντής της UNRWA.

Ο ΠΟΥ υιοθετεί ψήφισμα που ζητά άμεση βοήθεια για τη Γάζα

Τα κράτη μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο ζητούν άμεση ιατρική πρόσβαση στη Γάζα.

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, το εκτελεστικό συμβούλιο του ΠΟΥ συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση για να συζητήσει αυτό που ο γενικός διευθυντής του Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους προειδοποίησε ότι ήταν μια καταστροφή στην υγεία – με πολλούς τραυματίες και υψηλό κίνδυνο ασθένειας.

Το ψήφισμα καλεί για άμεση και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε βοήθεια και για όσους αγωνίζονται να τηρήσουν το διεθνές δίκαιο. Αυτό σημαίνει ότι δεν γίνονται επιθέσεις σε νοσοκομεία ή εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Απαιτεί επίσης όλοι όσοι κρατούνται –όμηροι και Παλαιστίνιοι– να έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη.

Ο ΠΟΥ έχει προειδοποιήσει ότι οι όροι του ψηφίσματος θα είναι σχεδόν αδύνατο να εκπληρωθούν χωρίς κατάπαυση του πυρός, κάτι που οι Ηνωμένες Πολιτείες άσκησαν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Παρασκευή.

Νωρίτερα ο Γκεμπρεγέσους είπε ότι «ο αντίκτυπος της σύγκρουσης στην υγεία είναι καταστροφικός», προσθέτοντας ότι «το σύστημα υγείας της Γάζας έχει γονατίσει και καταρρέει».

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση επαινεί την απόφαση των Χούθι να μπλοκάρουν τα πλοία με προορισμό το Ισραήλ

Οι παλαιστινιακές αντιστασιακές φατρίες Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ (PIJ) επαίνεσαν την κυβέρνηση της Υεμένης υπό την ηγεσία των Χούθι για την απόφασή της να επιβάλει απαγόρευση στη διέλευση όλων των πλοίων με προορισμό το Ισραήλ, μέσω της Ερυθράς Θάλασσας.

Χθες, σε ανακοίνωσή της η Χαμάς είπε «Θεωρούμε ότι η απόφαση είναι μια γενναία και τολμηρή απόφαση», προσθέτοντας ότι η θέση της Σαναά «στέκεται ενάντια στους Σιωνιστές-Αμερικανούς επιτιθέμενους που συνέχισαν τον πόλεμο της γενοκτονίας και των σφαγών εναντίον όλων των στοιχείων της ανθρώπινης ζωής του παλαιστινιακού λαού μας τις τελευταίες 64 ημέρες».

Το κίνημα αντίστασης κάλεσε επίσης τις αραβικές και μουσουλμανικής πλειοψηφίας χώρες να χρησιμοποιήσουν όλες τις ικανότητες και τους πόρους τους «για να σπάσουν την ισραηλινή πολιορκία της Γάζας. να αποτρέψουν τη συνέχιση των σφαγών του καθεστώτος και του πολέμου της πείνας και της δίψας· και να σταματήσει τη ναζιστική επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ με την άμεση υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η PIJ είπε επίσης «Βλέπουμε στη θέση του λαού της Υεμένης, της ηγεσίας του και των ενόπλων δυνάμεών του μια αυθεντική αραβική και ισλαμική θέση». Σημείωσε ότι η απόφαση της Υεμένης ήρθε σε μια ιστορική στιγμή και εξέφρασε «το βάθος της αυθεντικής ιδιοκτησίας στον λαό της Υεμένης και τη γενναία ηγεσία του».

Οι δηλώσεις γίνονται καθώς ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης, ταξίαρχος Γιαχία Σαρί προειδοποίησε χθες ότι «αν η Γάζα δεν λάβει τα τρόφιμα και τα φάρμακα που χρειάζεται», όλα τα πλοία που περνούν από τα χωρικά ύδατα της Υεμένης προς το κατεχόμενο κράτος θα μετατραπούν σε « νόμιμος στόχος».

Επανέλαβε τη δέσμευση του στρατού να διατηρήσει τη συνέχιση της εμπορικής κίνησης όλων των χωρών και πλοίων εκτός από εκείνα που συνδέονται με το Ισραήλ ή εκείνων που μεταφέρουν εμπορεύματα σε ισραηλινά λιμάνια.

Η Υεμένη έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να εκτοξεύει επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων drones και πυραύλων προς το Ισραήλ, και να καταλαμβάνει ή να στοχεύει πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα, όσο το κράτος κατοχής συνεχίζει τον γενοκτονικό πόλεμο κατά της Γάζας.

Περίπου 18.000 Παλαιστίνιοι νεκροί και 49.500 τραυματίες από τις επιθέσεις των Ισραηλινών

Περίπου 18.000 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κι άλλοι 49.500 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις των Ισραηλινών στην Γάζα από την 7η Οκτωβρίου, όπως δήλωσε σήμερα ο Άσραφ Αλ Κίντρα εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα.

Ο ίδιος, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνέντευξης ότι στους παραπάνω αριθμούς συμπεριλαμβάνονται 297 νεκροί και περισσότεροι από 550 τραυματίες κατά το τελευταίο 24ωρο.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς δηλώνει ότι το Ισραήλ δεν θα μπορέσει να απελευθερώσει ομήρους χωρίς διαπραγματεύσεις

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ δεν θα μπορέσει να απελευθερώσει οποιονδήποτε από τους ομήρους, εκτός κι αν εμπλακεί σε διαπραγματύσεις για την υπό όρους απελευθέρωσή τους.

Ο Αμπού Ουμπάιντα εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ δήλωσε σε ένα ηχογραφημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ότι το Ισραήλ δεν θα μπορέσει να απαλευθερώσει τους ομήρους με τη χρήση βίας, επικαλούμενος την αποτυχημένη επιχείρηση για την απελευθέρωση ενός ομήρου.

Ο ίδιος, ισχυρίστηκε ότι οι μαχητές της Χαμάς έχουν μερικώς ή ολικώς καταστρέψει 180 οχήματα μεταφοράς προσωπικού, άρματα μάχης και βαρέα σκαπτικά οχήματα των Ισραηλινών, στο δεκαήμερο της επανέναρξης των πολεμικών επιχειρήσεων στη Γάζα.

Νετανιάχου και Πούτιν συζήτησαν τη Γάζα, την κατάσταση στην περιοχή, το Ιράν, τη θέση της Ρωσίας

Οι ενέργειες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και η κατάσταση στην περιοχή βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

«Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε σήμερα (10 Δεκεμβρίου) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμο στη Χαμάς και την κατάσταση στην περιοχή. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη θέση των Ρώσων εκπροσώπων στα Ηνωμένα Έθνη και σε άλλες διεθνείς μορφές για το Ισραήλ», ανέφερε. «Ο Νετανιάχου επέκρινε την επικίνδυνη συνεργασία της Ρωσίας με το Ιράν».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι οποιαδήποτε χώρα θα έπρεπε να δεχτεί μια τέτοια τρομοκρατική επίθεση καθώς το Ισραήλ δεν θα ενεργούσε λιγότερο έντονα όπως ενεργεί το Ισραήλ, ανέφερε το γραφείο του Νετανιάχου.

Η Ρωσία θα συνεχίσει να ασκεί πολιτική πίεση προκειμένου να επιτευχθεί ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε επίσης την Κυριακή ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχίσουμε να ασκούμε αυτήν την πολιτική πίεση προκειμένου να επιτύχουμε μια ανθρωπιστική εκεχειρία», είπε ο Λάβροφ μιλώντας στο Φόρουμ της Ντόχα μέσω διαδικτύου.

Μπλίνκεν: «Απολύτως απαραίτητη» είναι η προστασία των αμάχων στη Γάζα

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι “ είναι απολύτως απαραίτητο” να ληφθεί υπόψη από το Ισραήλ, η προστασία των αμάχων στη Γάζα, προσθέτοντας ότι τον πόλεμο θα πρέπει να ακολουθήσει μία περίοδο ειρήνης που θα έχει διάρκεια, οδηγώντας σε ένα παλαιστινιακό κράτος.

Έκτακτη συνεδρίαση του ΠΟΥ για τη Γάζα

Το εκτελεστικό συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) συγκαλείται σήμερα για έκτακτη συνεδρίαση με την καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα να βρίσκεται στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης.

Μιλώντας στην έναρξη της συνεδρίασης, ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους εξέφρασε μεγάλη απογοήτευση για την αποτυχία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετά από το αμερικανικό βέτο, να εγκρίνει ψήφισμα που ζητούσε κατάπαυση του πυρός.

«Η κατάπαυση του πυρός είναι ο μόνος τρόπος για να προστατευθεί πραγματικά ο λαός της Γάζας», είπε, προσθέτοντας ότι η δυναμικότητα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης στη Γάζα έχει μειωθεί στο ένα τρίτο.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας είναι εξαντλημένοι και λειτουργούν με εξαιρετικά περιορισμένους πόρους, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι από την έναρξη του πολέμου, τουλάχιστον 286 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν σκοτωθεί.

Ο Νετανιάχου απορρίπτει τις εκκλήσεις για τερματισμό της επίθεσης

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου απέρριψε τις διεθνείς εκκλήσεις για τερματισμό της επίθεσης στη Γάζα, επιμένοντας για μια ακόμα φορά στην υποστήριξη του πολεμικού στόχου της εξάλειψης της Χαμάς.

Ενημερώνοντας το υπουργικό συμβούλιο του, ο Ισραηλινός πρόεδρος είπε ότι επεσήμανε στους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και άλλων χωρών ότι «δεν μπορούν αφενός να υποστηρίζουν την εξάλειψη της Χαμάς και αφετέρου να μας πιέσουν να τερματίσουμε τον πόλεμο, κάτι που θα εμπόδιζε την εξάλειψη της Χαμάς».

Παλαιστινιακή Αρχή: Η Χαμάς είναι αναπόσπαστο κομμάτι του παλαιστινιακού μωσαϊκού

«Το κύριο μέλημά μας δεν είναι η επόμενη μέρα. Είναι σήμερα. Θέλουμε να σταματήσουν οι φρικαλεότητες και η γενοκτονία που συμβαίνουν σήμερα», τόνισε μιλώντας στο Φόρουμ της Ντόχα, ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής, Μοχάμαντ Στάγιεχ και κάλεσε τον ΟΗΕ να ξεκαθαρίσει «ότι αυτή η κατοχή που ξεκίνησε πριν από 75 χρόνια πρέπει να τελειώσει».

«Δεν πρέπει να επιτραπεί στο Ισραήλ να συνεχίσει να παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και το διεθνές δίκαιο», τόνισε με τα χειροκροτήματα των σχεδόν 500 παρευρισκομένων να σείουν την αίθουσα, ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει και τις ΗΠΑ για τις φρικαλεότητες που διαπράττονται στη Γάζα.

Ερωτώμενος, αργότερα από δημοσιογράφο του Al Jazeera, εάν η Παλαιστινιακή Αρχή θα ήταν πρόθυμη να αναλάβει τη Λωρίδα της Γάζας μετά το τέλος του πολέμου, ο πρωθυπουργός της ΠΑ Μοχάμαντ Σταγιέχ είπε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν είχε «φύγει ποτέ από τη Γάζα».

«Δεν είμαστε ο Ερυθρός Σταυρός. Αυτοί είναι οι άνθρωποι μας, αυτή είναι η γη μας», δήλωσε από το φόρουμ της Ντόχα. «Τα τελευταία 17 χρόνια, και ακόμη και πριν από αυτό για 30 χρόνια, η Παλαιστινιακή Αρχή παρέχει κάθε βοήθεια στη Γάζα. Είμαστε αυτοί που φροντίσαμε για το νερό, το ρεύμα, την αποχέτευση, την παιδεία και την υγεία», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας αμερικανικά σενάρια ότι όταν το Ισραήλ καταφέρνει να εξαλείψει τη Χαμάς, η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να αναλάβει τον πολιορκημένο θύλακα, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός ανέφερε: «Θέλουμε μια κατάσταση στην οποία οι Παλαιστίνιοι είναι ενωμένοι. Η Χαμάς είναι αναπόσπαστο μέρος του παλαιστινιακού πολιτικού μωσαϊκού. Νομίζω ότι είναι καιρός η Χαμάς να τηλεφωνήσει στον Παλαιστίνιο πρόεδρο και να του πει ότι είμαστε όλοι ενωμένοι πίσω σου και είσαι η νόμιμη αρχή του παλαιστινιακού λαού και είμαστε έτοιμοι να εμπλακούμε».

Στενά τα περιθώρια για νέα εκεχειρία

Μιλώντας στο Φόρουμ της Ντόχα, ο πρωθυπουργός του Κατάρ  Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραμάν μπιν Τζασίμ Αλ Θάνι, προειδοποίησε ότι ο πόλεμος στη Γάζα κινδυνεύει να ριζοσπαστικοποιήσει μια ολόκληρη γενιά στη Μέση Ανατολή και υπογράμμισε ότι η προοπτική μιας νέας συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς μειώνεται παρά τις προσπάθειες του Κατάρ.

«Οι προσπάθειές μας ως κράτος του Κατάρ μαζί με τους εταίρους μας συνεχίζονται. Δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε», είπε, προσθέτοντας ότι «η συνέχιση του βομβαρδισμού απλώς στενεύει αυτό το παράθυρο για εμάς».

αλ-Μαλίκι: Τα δικαιώματα των Παλαιστινίων παραβιάζονται εδώ και 75 χρόνια

Με αφορμή την 75η επέτειο της Διακήρυξης του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι τα δικαιώματα αυτά δεν ίσχυσαν ποτέ για τους Παλαιστίνιους.

«Τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού παραβιάζονται εδώ και 75 χρόνια, με κυριότερο το δικαίωμα στη ζωή», αναφέρεται σε ανάρτηση του Παλαιστινιακού Υπουργείου Εξωτερικών, που αποδίδεται στον ΥΠΕΞ Ριάντ αλ-Μαλίκι, στο X.

Γκουτέρες: Το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει παραλύσει

Μιλώντας ενώπιον του Φόρουμ της Ντόχα, ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε πως το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει «παραλύσει εξαιτίας γεωστρατηγικών διαιρέσεων», θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη δυνατότητά του να βρει λύσεις.

«Το κύρος και η αξιοπιστία του Συμβουλίου Ασφαλείας διακυβεύθηκαν σοβαρά» από την καθυστερημένη απάντησή του στη σύγκρουση, ένα πλήγμα στη φήμη του που επιδεινώθηκε από το βέτο που άσκησαν προχθές, Παρασκευή, οι ΗΠΑ σε μια απόφαση που καλεί σε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, τόνισε.

«Επανέλαβα την έκκλησή μου να κηρυχθεί μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός (…) δυστυχώς το Συμβούλιο Ασφαλείας απέτυχε να το κάνει», δήλωσε εκφράζοντας τη λύπη του ο Γκουτέρες.

«Μπορώ να υποσχεθώ πως δεν θα το βάλω κάτω», πρόσθεσε προειδοποιώντας παράλληλα πως «διατρέχουμε σοβαρό κίνδυνο να καταρρεύσει το ανθρωπιστικό σύστημα στη Γάζα».

«Η κατάσταση εξελίσσεται γρήγορα προς μια καταστροφή με εν δυνάμει αμετάκλητες συνέπειες για τους Παλαιστινίους στο σύνολό τους και για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή», τόνισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Άσαντ καλεί σε αραβική αλληλεγγύη για να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Η Λατινική Αμερική συμμετέχει στην 5η διάσκεψη του Συνδέσμου Κοινοβουλευτικών για το Αλ Κουντς

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα