ΑΘΗΝΑ
09:37
|
17.05.2024
Τους γονείς με χαμηλά εισοδήματα δύσκολα θα τους σώσει το καλάθι του Άη Βασίλη που προωθεί η κυβέρνηση.
Δώρα Χριστουγέννων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, ξεκινά το λεγόμενο «καλάθι του Άη Βασίλη» με παιδικά παιχνίδια που υποτίθεται πως θα είναι σε «προσιτές τιμές» σε μία περίοδο που η ακρίβεια και οι χαμηλοί μισθοί εξανεμίζουν τους μισθούς των περισσότερων εργαζομένων.

Η λίστα με τα παιχνίδια που θα ενταχθούν στο «καλάθι του Άη Βασίλη» θα αποστέλλεται από τις επιχειρήσεις (και κυρίως τις μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών) με ετήσιο τζίρο πάνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, στο υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να εξακριβωθεί εάν τηρείται ο νόμος περί «αθέμιτης κερδοφορίας».

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας

Μιλώντας για το θέμα αυτό στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας υποστήριξε πως το καλάθι αυτό θα περιλαμβάνει «τη δημιουργία συγκεκριμένης λίστας παιχνιδιών, που θα προσφέρονται σε προσιτές τιμές από τα καταστήματα που πωλούν παιχνίδια». Στη λίστα αυτή θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται τουλάχιστον ένα παιχνίδι για κάθε κατηγορία που εμπορεύεται το κατάστημα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στην «πρωτοβουλία» αυτή και άλλες επιχειρήσεις, αν το θέλουν, με κάτω από ένα εκατομμύριο μεικτό τζίρο ώστε να διαμορφώσουν και αυτές ένα «καλάθι του ‘Αη Βασίλη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε σε ηλικία 119 ετών η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα

Γαλλία: Νεκρός από αστυνομικά πυρά άνδρας που φέρεται να έβαλε φωτιά σε συναγωγή

Μενίδι: Στον εισαγγελέα σήμερα ο γυναικοκτόνος

Διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα