ΑΘΗΝΑ
13:55
|
27.04.2024
Η μαθήτρια φέρεται να ήταν αλλεργική σε γαλακτοκομικά προϊόντα, με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου να υποστηρίζει ότι δεν ήταν ενήμεροι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου η 17χρονη μαθήτρια από την Αθήνα, η οποία υπέστη αλλεργικό σοκ κατά την διάρκεια σχολικής εκδρομής στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η μαθήτρια φαίνεται να ήταν αλλεργική σε γαλακτοκομικά προϊόντα, γεγονός για το οποίο δεν είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι στο ξενοδοχείο που διέμενε, σύμφωνα με τους ίδιους. Η 17χρονη κατά την διάρκεια του πρωινού, κατανάλωσε ψωμί με βούτυρο και στην συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα, με τους συμμαθητές της να την βρίσκουν αναίσθητη στο δωμάτιο της, λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου «Το παιδί είναι διασωληνωμένο και σε μια κατάσταση που είναι σταθεροποιημένη όσον αφορά τις ζωτικές λειτουργίες. Ο εγκέφαλος όμως έχει σημεία, και κλινικά και από την απεικόνιση, ότι έχει υποστεί βλάβες σοβαρές από την ανοξαιμία μετά την ανακοπή», ενώ δήλωσε πως ο ίδιος ενημερώθηκε πως η μαθήτρια είχε μαζί της ένεση αδρεναλίνης για το ενδεχόμενο αλλεργικής αντίδρασης, η οποία και χρησιμοποίησε.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κατέφθασε στο σημείο περίπου ένα τέταρτο αφού εντοπίστηκε η λιπόθυμη μαθήτρια, όπου της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς υπέστη ανακοπή.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζεμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα