ΑΘΗΝΑ
05:29
|
02.05.2024
Ο/η διευθυντής/ντρια κάλεσε τον εκπαιδευτικό στο γραφείο και του ζήτησε να καλύψει το… ανύπαρκτο μέλος του, ώστε «να μην έρθουν σε δύσκολη θέση οι μαθητές».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα σοβαρό περιστατικό μισαναπηρισμού έλαβε χώρα σε σχολείο του Πύργου, καθώς εκπαιδευτικός με σοβαρή αναπηρία ήρθε αντιμέτωπος με μια απαράδεκτη συμπεριφορά όταν επισκέφτηκε το σχολείο στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr στις 3 Δεκεμβρίου, ημέρα των ατόμων με αναπηρία, σε σχολείο του Πύργου εκπαιδευτικός, που και ο ίδιος έχει σοβαρή αναπηρία επισκέφτηκε το σχολείο για να παραβρεθεί σε εκδήλωση λόγω της ημέρας, προκειμένου να μιλήσει στα παιδιά για αυτό το θέμα.

Όμως όπως γράφει η τοπική εφημερίδα, ο/η διευθυντής/ντρια κάλεσε τον εκπαιδευτικό στο γραφείο και του ζήτησε να καλύψει το… ανύπαρκτο μέλος του, ώστε «να μην έρθουν σε δύσκολη θέση οι μαθητές» όπως χαρακτηριστικά του είπε, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την εμφάνισή του -σύμφωνα με την ίδια καταγγελία – ως «ατημέλητη».

Ο εκπαιδευτικός φέρεται να σοκαρίστηκε, δεν απάντησε, ούτε σχολίασε κάτι, παρέμεινε, μίλησε στα παιδιά και μετά αποχώρησε. Ήταν όμως σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και υπό την υποστήριξη Ψυχολόγων, αφού το σοκ που υπέστη ήταν πολύ μεγάλο.

Αναμένεται να υπάρξουν πολλές αντιδράσεις γι’ αυτό το γεγονός, που ήδη έχει αναδειχθεί από εκπαιδευτικούς του Ειδικού Δημοτικού Πύργου στα κοινωνικά δίκτυα και είναι ήδη ενήμερος ο Πανελλήνιος Σύλλογος ΑμεΑ, ο οποίος και θα τοποθετηθεί σχετικά.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα