ΑΘΗΝΑ
10:04
|
01.05.2024
Αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση μη δεσμευτικό νομικά σχέδιο απόφασης που θα ζητά, ξανά, άμεση εκεχειρία στη Γάζα και απελευθέρωση ομήρων.
ΟΗΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ειδική συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης Ηνωμένων Εθνών για τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας μετά το αμερικάνικο βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το βράδυ της Παρασκευής δρομολόγησαν για αύριο το βράδυ (12/12/23) οι πρέσβεις Μαυριτανίας και Αιγύπτου.

Οι διπλωμάτες συγκαλούν τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης αποκλειστικά για τις εξελίξεις στα παλαιστινιακά εδάφη προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση στην περιοχή και να τεθεί σε ψηφοφορία ένα (μη δεσμευτικό νομικά) κείμενο που θα ζητά την επίτευξη εκεχειρίας.

Το σχέδιο ψηφίσματος που επικαλείται σε σημερινό ρεπορτάζ το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση φαίνεται πως θυμίζει αρκετά το σχέδιο απόφασης που τέθηκε προς ψήφιση το βράδυ της Παρασκευής στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και το οποίο ψηφίστηκε από 13 χώρες, καταψηφίστηκε από τις ΗΠΑ ενώ η Βρετανία δήλωσε «αποχή». Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου, θα ζητά «άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία» και «άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων».

Σήμερα επισκέπτεται το μεθοριακό φυλάκιο στη Ράφα της Γάζας κλιμάκιο διπλωματών ορισμένων χωρών του 15μελούς Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να ενημερωθούν για την ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή και τις ανάγκες σε ανθρωπιστική βοήθεια.

Οι ισραηλινές επιθέσεις συνεχίζονται και σήμερα για 66η μέρα του πολέμου δίχως σταματημό με τις πλάτες των ΗΠΑ που στηρίζουν διπλωματικά, στρατιωτικά και πολιτικά το αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων στη Γάζα που έχει ως τώρα προκαλέσει το θάνατο περίπου 18.000 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 50.000 άλλων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα