ΑΘΗΝΑ
07:14
|
22.05.2024
Ο Μοραβιέτσκι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα στη βουλή, γεγονός που φέρνει το τέλος της οκταετούς διακυβέρνησης του PiS.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την νίκη του συνασπισμού της αντιπολίτευσης, η οποία εξασφάλισε τις απαραίτητες έδρες υπό την ηγεσία του φιλοευρωπαϊστή Ντόναλντ Τουσκ, στις 15 Οκτωβρίου, ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας φαίνεται πως θα αναλάβει ξανά πρωθυπουργικά καθήκοντα, βάζοντας τέλος στη μακροχρόνια κυριαρχία του δεξιού λαϊκιστικού κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS).

Το κοινοβούλιο θα κληθεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην φιλελεύθερη κυβέρνηση του Τουσκ την Τρίτη, σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές, μιας και ο Πρόεδρος της χώρας, Αντρέι Ντούντα, προσπάθησε να κρατήσει το PiS στην εξουσία, δίνοντας πρώτα στον απερχόμενο πρωθυπουργό, Ματέους Μοραβιέτσκι, την ευκαιρία σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Μοραβιέτσκι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα στη βουλή, γεγονός που φέρνει το τέλος της οκταετούς διακυβέρνησης του PiS.

Ωστόσο, το PiS θα παραμείνει ισχυρή αντιπολίτευση, με τον Πρόεδρο Ντούντα, ο οποίος πρόσκειται στο PiS, να έχει την δυνατότητα να ασκήσει βέτο στους νόμους που θα εγκρίνει το κοινοβούλιο.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Αναζητώντας Σωτήρα

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Βόρεια Μακεδονία: Η πρόεδρος αφαίρεσε την ονομασία της χώρας από την επίσημη ιστοσελίδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα