ΑΘΗΝΑ
16:37
|
28.04.2024
Τη δυνατότητα να ψηφίσουν στις εκλογές του Μαρτίου θα έχουν Ντονιέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας, οι οποίες θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάρτιο, θα συμμετάσχουν και οι προσαρτημένες από την Ρωσία λαϊκές δημοκρατίες του Ντονιέτσκ (DPR) και του Λουγκάνσκ (LPR), καθώς και οι περιφέρειες της Χερσώνας και της Ζαπορίζια, σύμφωνα με απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Ρωσίας (CEC).

Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από διαβουλεύσεις ανάμεσα στο υπουργείο Άμυνας και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, με τους πολιτικούς εκπροσώπους των περιφερειών.

«Η απόφαση είναι ομόφωνη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της CEC, Νικολάι Μπουλάγιεφ, τονίζοντας πως, αν και η εκλογική διαδικασία δεν θα είναι εύκολη στις νέες περιφέρειες, η απόφαση αυτή «θα δώσει στους κατοίκους αυτών των περιοχών την ευκαιρία να ψηφίσουν για τον πρόεδρό τους».

Σύμφωνα με μέλος της Επιτροπής, σε περίπτωση που οι συνθήκες σε κάποια από τις περιοχές χειροτερέψουν, η ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπει την αναβολή των εκλογών στην περιοχή και την συνέχιση τους αργότερα.

Η Ουκρανία έχει ήδη δηλώσει πως θα εκληφθεί ως άκυρη οποιαδήποτε ρώσικη εκλογική διαδικασία στις περιοχές Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα και πως θα ασκήσει δίωξη σε όσους θα σταλούν για να επιτηρήσουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα