ΑΘΗΝΑ
16:22
|
12.05.2024
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάλυση των αναζητήσεων των Ελλήνων στη Google για το 2023. Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, σάρωσε ο ράπερ Sin Boy.
Google
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία γεύση για τις αναζητήσεις των Ελλήνων χρηστών της μηχανής αναζήτησης της Google,  Google Search, το 2023 μας δίνουν τα αποτελέσματα ανάλυσης των δεδομένων.

Σε ό,τι αφορά τις κορυφαίες αναζητήσεις της χρονιάς στην Ελλάδα  για πρόσωπα, έρχεται πρώτος ο γεννημένος στη Νέα Ιωνία Αττικής, αλβανικής καταγωγής, ράπερ Sin Boy, ακολουθεί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ενώ στη λίστα των διάσημων που απεβίωσαν αυτή τη χρονιά ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις του Αμερικανού ηθοποιού Matthew Perry και η βαθύπλουτη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Κάτια Νικολαΐδου, ο τέως έκπτωτος βασιλιάς Κωνσταντίνος και η ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου.

Ελληνικά σήριαλ, τι είναι και πότε…

Στα ενδιαφέροντα των Ελλήνων χρηστών της Google Search σε ό,τι αφορά ελληνικές τηλεοπτικές σειρές ξεχώρισαν το «Μαύρο Ρόδο» και οι «Παγιδευμένοι», ενώ σε ερωτήσεις με πρώτη λέξη το «γιατί» ξεχώρισαν το… «γιατί ηλεκτρίζονται τα μαλλιά μου» και το «γιατί γίνεται πόλεμος στο Ισραήλ».

Στις δύο πρώτες θέσεις της ερώτησης «τι είναι» βρίσκεται η αλλαντίαση και ο στρεπτόκοκκος, ενώ ανεβασμένες θέσεις στη λίστα είναι τα ερωτήματα χρηστών για τα κιμπούτς, τη Χαμάς και το Άσμπεργκερ.

Στις ερωτήσεις με τη λέξη «πότε» σάρωσαν… εκείνες που αφορούν την αλλαγή της ώρας και το… «πότε παίζει η ΑΕΚ».

Πέρα από τα ενδιαφέροντα ή μη ερωτήματα των Ελλήνων χρηστών της Google, η αμερικανική πολυεθνική τεχνολογίας έκανε και μία αναδρομή στα πιο συχνά ερωτήματα που έθεσαν δισεκατομμύρια χρήστες μέσα στα 25 χρόνια λειτουργίας της μηχανής αναζήτησης.

Τι έψαξε περισσότερο ο παγκόσμιος πληθυσμός εδώ και 25 χρόνια

Η Google γιορτάζει τα 25α παγκόσμια γενέθλιά της και, με αυτή την αφορμή, παρουσιάζει επίσης τις κορυφαίες αναζητήσεις που έγιναν σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσα στα 25 χρόνια από τη γέννηση του Google Search. Οι κορυφαίες αναζητήσεις μέσα στο ένα τέταρτο του αιώνα παγκοσμίως αφορούν τα ακόλουθα:

  • Ροκ συγκρότημα: The Beatles
  • Καλλιτέχνης: Λεονάρντο ντα Βίντσι
  • Αθλητής: Κριστιάνο Ρονάλντο
  • Νικητής Grammy: Beyonce
  • Fashion icon: Rihanna
  • Τραγουδίστρια: Taylor Swift
  • Άθλημα: Ποδόσφαιρο
  • Βιντεοπαιχνίδι: Minecraft
  • Έργο τέχνης (εξαιρούνται θεατρικά έργα): Μόνα Λίζα
  • Ακτιβίστρια: Γκρέτα Τούνμπεργκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπελγκόροντ: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης (upd.)

Παιδιά σκοτώθηκαν από πτώση βόμβας κοντά σε νοσοκομείο του Σουδάν

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Ινδονησία – 28 νεκροί, 4 αγνοούμενοι

Οι πλημμύρες στο Αφγανιστάν κατέστρεψαν χωριά – 315 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα