ΑΘΗΝΑ
14:33
|
03.05.2024
Ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ σε δύο τοποθεσίες στη Σιόν της Ελβετίας, σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας ένα ακόμα. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.
Ελβετική αστυνομία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ σε δύο τοποθεσίες σε πόλη της νότιας Ελβετίας τη Δευτέρα (11/12) με αποτέλεσμα δύο άτομα να χάσουν τη ζωή τους και ένα να τραυματιστεί, όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές.

Ο άνδρας, ο οποίος δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, άνοιξε πυρ εναντίον αρκετών ανθρώπων στη Σιόν λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί για λόγους που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του καντονιού Βαλέ.

Ο ένοπλος πυροβόλησε κατά των θυμάτων του μπροστά από την εταιρεία Sarosa στην περιοχή Ρονκόζ και στη συνέχεια στο τμήμα της πόλης που είναι γνωστό ως Ποτένσες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει αστυνομικές δυνάμεις για να συλλάβουν τον δράστη. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες φαίνεται να γνώριζε τα θύματά του, αλλά οι Αρχές δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες ούτε διευκρίνισαν πού άνοιξε πυρ.

Οι τοπικοί εισαγγελείς άνοιξαν έρευνα για τις δολοφονίες στην πόλη των περίπου 35.000 κατοίκων στα νοτιοδυτικά της Ελβετίας.

Η αστυνομία έχει αναπτύξει μπλόκα γύρω από το καντόνι του Βαλέ σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τον ένοπλο να διαφύγει από τη χώρα, με τα ιταλικά σύνορα να βρίσκονται περίπου 50 μίλια μακριά.

Η Ελβετία, μια χώρα περίπου εννέα εκατομμυρίων, έχει υψηλό ποσοστό κατοχής όπλων.

Η Small Arms Survey, μια ελβετική οργάνωση που παρακολουθεί τις παγκόσμιες τάσεις στην ένοπλη βία, υπολογίζει τον αριθμό των πυροβόλων όπλων που έχουν στην κατοχή τους πολίτες σε 2,3 εκατομμύρια.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα