ΑΘΗΝΑ
03:47
|
10.06.2026
Η μερική άρση των περιορισμών έρχεται δύο βδομάδες μετά την απόφαση του Φινλανδού πρωθυπουργού να κλείσει όλα τα περάσματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντός της εβδομάδας η Φινλανδία θα επαναφέρει την διέλευση σε δύο από τα μεθοριακά περάσματα στα σύνορα με την Ρωσία, δύο βδομάδες μετά την απόφαση του Φινλανδού πρωθυπουργού, Πέτερι Όρπο, να τα κλείσει.

Η απόφαση του κλεισίματος των περασμάτων από τον πρωθυπουργό προέκυψε μετά την είσοδο περίπου 600 παράτυπων μεταναστών στη χώρα τον Νοέμβριο, γεγονός για το οποίο κατηγόρησε την Ρωσία.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Φινλανδός πρωθυπουργός δήλωσε πως, χωρίς της άρση των περιορισμών, «δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε εάν θα υπάρξει μια αλλαγή προς το καλύτερο», προειδοποιώντας πως, εάν το φαινόμενο συνεχισθεί, θα κλείσουν εκ νέου τα μεθοριακά περάσματα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλβανία: Ο Ράμα χλευάζει με AI βίντεο τους influencer που αντιδρούν στο σχέδιο Κούσνερ

Το Ισραήλ εμποδίζει το ταξίδι 17.000 ασθενών από τη Γάζα για θεραπεία

Έξι χώρες επιβάλλουν κυρώσεις σε όσους διευκολύνουν τη βία των εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Βουλή: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία επί της Αρχής το ν/σ. «Εφαρμογή Συμφώνου για Μετανάστευση και Άσυλο»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα