ΑΘΗΝΑ
07:40
|
01.05.2024
Η ομάδα Ισραηλινών τεχνοκρατών βλέπει τις τεχνικές υποδομές στην Κύπρο και τα σημεία που αναφέρονται στην πρόταση για τον ανθρωπιστικό διάδρομο.
Οι σημαίες Κύπρου και Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ομάδα Ισραηλινών τεχνοκρατών έφθασε σήμερα στην Κύπρο με στόχο διαβουλεύσεις που αφορούν την πρωτοβουλία της κυπριακής  κυβέρνησης για τη δημιουργία «θαλάσσιου διαδρόμου» για τη μεταφορά ανθρωπιστικής αρωγής από τη μεγαλόνησο στη Γάζα.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στη Λευκωσία  είπε ότι η επίσκεψη της τεχνικής ομάδας από το Ισραήλ, εντάσσεται στο πλαίσιο τεχνικών διαβουλεύσεων για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας Αμάλθεια σε συνέχεια των δύο επισκέψεων που πραγματοποίησε τεχνική ομάδα από την Κύπρο στο Ισραήλ το προηγούμενο διάστημα.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κ. Λετυμπιώτης

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εχουμε συντάξει ένα πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό ως προς την υλοποίηση της πρωτοβουλίας, που στόχο έχει την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης όπως εξελίσσεται στη Γάζα και που θα ενισχύσει σημαντικά την αναγκαία παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό».

Όπως είπε στη συνέχεια, η ειδική ομάδα Ισραηλινών τεχνοκρατών θα δει αυτή τη φορά τις τεχνικές υποδομές στην Κύπρο και τα σημεία που αναφέρονται στην πρόταση για τον ανθρωπιστικό διάδρομο. Τα τεχνικά σημεία που είχαν τεθεί είναι σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης, πρόσθεσε, τονίζοντας πως αυτό που απομένει τώρα είναι το «πράσινο φως» από το Ισραήλ για να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα