ΑΘΗΝΑ
10:48
|
01.05.2024
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Ονούφριο και όλους τους επισκόπους της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας.
Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις συστηματικές διώξεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία καταδίκασε ο εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας, Θεοδόσιος, συναντώντας προ 10ήμερου στον ιερό ναό Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ θρησκευόμενους από διάφορες γωνιές του κόσμου.

Εκφράζοντας αρχικά την ευχή για το γρήγορο τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ο αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος αναφέρθηκε στη συνέχεια στις διώξεις που υφίσταται η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία από το καθεστώς του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο που υποστηρίζεται από τη Δύση.

Ο Θεοδόσιος στηλίτευσε τις διώξεις αυτές επισημαίνοντας πως είναι «υποκινούμενες από τη Δύση» και τις χαρακτήρισε «απαράδεκτες» και αδικαιολόγητες καθόσον συνιστούν «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επιβουλή μιας αρχαίας Εκκλησίας, που υφίσταται στην Ουκρανία από τότε που εκχριστιανίσθηκε αυτή η γη».

Πρόσθεσε πως η πολιτική εξουσία «δεν δικαιούται να αναμιγνύεται στις εκκλησιαστικές υποθέσεις και να επιβάλλει ημερήσια διάταξη» την οποία αδυνατεί να δεχθεί η Εκκλησία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Ονούφριο και όλους τους επισκόπους της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, οι οποίοι υφίστανται απηνείς διώξεις τη στιγμή, που ο δυτικός κόσμος, ο οποίος εξυμνεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, βλέποντας και γνωρίζοντας αυτά, δεν προχωρεί σε καμία ενέργεια», ανέφερε ο ιεράρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας Ιεροσολύμων και επισήμανε:

«Οι δυτικές κυβερνήσεις και οι εκπρόσωποί τους στην Ουκρανία επιδιώκουν να δημιουργήσουν στην Ουκρανία μια εκκλησιαστική δομή εναλλακτική της νομίμου Εκκλησίας, αλλά δεν αναγνωρίζουμε την κανονική υπόσταση της δομής, που επιβλήθηκε από την πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας ως εναλλακτική της νόμιμης Εκκλησίας με επικεφαλής τον μητροπολίτη Ονούφριο».

Ολοκληρώνοντας εξέφρασε την πεποίθηση πως η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία θα καταφέρει να νικήσει τους εχθρούς της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα