ΑΘΗΝΑ
05:22
|
02.05.2024
Ο στρατός σκότωσε έξι νεαρούς, εκ των οποίων το ένα θύμα ήταν μόλις 13 ετών. Τραυμάτισε αμάχους. Κατέστρεψε ό,τι μπόρεσε και έφυγε.
Από τη σημερινή εισβολή του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ώρα που τα μάτια της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα στη Λωρίδα της Γάζας, οι Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης ζουν το δικό τους δράμα λόγω των καθημερινών επιθέσεων και εισβολών του ισραηλινού στρατού στις πόλεις και τα χωριά τους.

Η Τζενίν έγινε από νωρίς σήμερα το πρωί πεδίο νέας ισραηλινής επίθεσης με αποτέλεσμα απόψε οι νεκροί να φθάσουν τους επτά.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων, WAFA, απόψε, ένας από τους σοβαρά τραυματίες, ο 18χρονος Ρασάν Τούρκμαν, έχασε τη μάχη για τη ζωή από ακατάσχετη αιμορραγία στην κοιλιά.

Τέσσερις από τους έξι Παλαιστινίους που σκότωσε ο στρατός

Πριν από τον 18χρονο έφηβο είχαν χάσει τη ζωή τους από τα ισραηλινά πυρά άλλα έξι άτομα, οι περισσότεροι νεαροί αλλά και ένα αγόρι μόλις 13 ετών.

Πατέρας πήγε, στο νοσοκομείο κρατώντας αγκαλιά τον τραυματία γιο

Το 13χρονο αγοράκι είχε κουβαλήσει στα δυο του χέρια ο πατέρας του καταφέρνοντας, παρά τα εμπόδια που του έβαλε ο ισραηλινός στρατός, να το μεταφέρει στο νοσοκομείο Χαλίλ Σουλεϊμάν της Τζενίν.

Ωστόσο, το αγοράκι ξεψύχησε λίγη ώρα μετά με αποτέλεσμα ο πατέρας να πάθει εγκεφαλικό καθώς ένα χρόνο πριν είχε χάσει έναν άλλο του γιο από ισραηλινά πυρά.

Και σε αυτή την εισβολή  ο ισραηλινός στρατός χτύπησε σπίτια αμάχων, κατέστρεψε υποδομές και δρόμους για να επιδεινώσει τις ζωές των Παλαιστινίων και εμπόδισε την κίνηση ασθενοφόρων ώστε να πεθάνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους τραυματίες. Πράγμα που συνέβη και με το 13χρονο αγοράκι και με τον 18χρονο νεαρό, απόψε…

Από την αρχή του 2023 ο ισραηλινός στρατός και οι έποικοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχουν σκοτώσει 484 Παλαιστίνιους και έχουν τραυματίσει 12.769 άλλους.

Διαβάστε ακόμη:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα