ΑΘΗΝΑ
17:12
|
06.05.2024
Το 88% των Παλαιστινίων θέλει την παραίτηση του Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς. Στη Δυτική Όχθη θέλει το ίδιο το 92%.
Μαχμούτ Αμπάς,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κλιμάκωση των καθημερινών εισβολών του ισραηλινού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη αλλά και οι κατά καιρούς αποκλεισμοί πόλεων και χωριών και άλλες εκδηλώσεις της αυθαίρετης βίας των κατοχικών, συχνά υπό την αδράνεια ή και τη συνεργασία των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας, προκαλεί έντονη δυσφορία και δυσαρέσκεια σε μεγάλο αριθμό Παλαιστινίων.

Μεγάλο μέρος των Παλαιστινίων θεωρεί συνυπεύθυνο για την επιδείνωση της ζωής τους και τον 88χρονο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, πράγμα που αντανακλάται στην πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσιοποίησε σήμερα το πρακτορείο Associated Press.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 57% των ερωτηθέντων στη Λωρίδα της Γάζας και το 82% στη Δυτική Όχθη πιστεύουν ότι η Χαμάς είχε δίκιο όταν ξεκίνησε την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε από το Παλαιστινιακό Κέντρο Πολιτικών Ερευνών (PSR), αναφέρει πως το 88% επιθυμεί την παραίτηση του Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς (αύξηση 10% σε σχέση με ένα τρίμηνο πριν) ενώ το ποσοστό αυτό στην Δυτική Όχθη φθάνει το 92%.

Επιπλέον, το 44% των ερωτηθέντων που ζουν στη Δυτική Όχθη δηλώνει ότι υποστηρίζει τη Χαμάς, από μόλις 12% τον Σεπτέμβριο.

Στη Λωρίδα της Γάζας, το παλαιστινιακό κίνημα που την κυβερνά, απολαμβάνει υποστήριξη 42%, από 38% πριν από τρεις μήνες.

Η υποστήριξη για την Παλαιστινιακή Αρχή μειώθηκε περαιτέρω, με σχεδόν το 60% να λέει τώρα ότι πρέπει να διαλυθεί.

Πιο δημοφιλής πολιτικός, ο φυλακισμένος Μαρουάν Μπαργούτι

Μακράν πιο δημοφιλής πολιτικός παραμένει ο Μαρουάν Μπαργούτι που εκτίει πολλαπλές ποινές κάθειρξης στις ισραηλινές φυλακές για το φερόμενο ρόλο του σε «θανατηφόρες επιθέσεις»  κατά τη Δεύτερη Ιντιφάντα (σ.σ. «Εξέγερση»).

Μαρουάν Μπαργούτι

Η έρευνα διεξήχθη σε 1.231 άτομα στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου, με περιθώριο σφάλματος +/- 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Χτύπημα στην χώρα με Βρετανικά όπλα θα απαντηθεί με χτύπημα σε βρετανική βάση.

Επίθεση στην Ράφα: Καταδικάζουν διεθνείς αξιωματούχοι

Γεραπετρίτης: Πρέπει να αποτραπεί η εισβολή στην Ράφα

Ιρανός Πρόεδρος: Καμιά ανοχή στη σιωνιστική και αντεπαναστατική αποσταθεροποίηση του Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα