ΑΘΗΝΑ
10:33
|
28.04.2024
Οι αρχές εξέδωσαν τη δεύτερη υψηλότερη προειδοποίηση κινδύνου για χιονοθύελλες, τη μοναδική τέτοιου είδους προειδοποίηση στη χώρα.
Σφοδρές χιονοθύελλες και παιχνίδια με το χιόνι στην Κίνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιονοθύελλες και πολικές θερμοκρασίες σημειώνονται στη βόρεια Κίνα, αναγκάζοντας τις αρχές της πρωτεύουσας να αναστείλουν τα δρομολόγια των τρένων, να κλείσουν τα σχολεία και να απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Οι αρχές της πρωτεύουσας εξέδωσαν τη δεύτερη υψηλότερη προειδοποίηση κινδύνου για χιονοθύελλες, που θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι αύριο (14/12), τη μοναδική τέτοιου είδους προειδοποίηση στη χώρα, επισημαίνοντας πως μία μάζα ψυχρού αέρα κατευθύνθηκε στο Πεκίνο από τα δυτικά. Προληπτικά, οι Αρχές του Πεκίνου ανακοίνωσαν, ότι τα σχολεία σήμερα (13/12) θα λειτουργήσουν μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ οι επιχειρήσεις κλήθηκαν να προσφέρουν στους υπαλλήλους τους ευέλικτες εργασιακές συνθήκες, ζητώντας τους να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Κάποιες σιδηροδρομικές συνδέσεις με βασικές πόλεις, όπως το εμπορικό κέντρο της Σανγκάης, η Χανγκζού και η Ουχάν ανεστάλησαν, ενώ τα τρένα που εξακολουθούν να κυκλοφορούν κινούνται με μικρότερη ταχύτητα προκαλώντας καθυστερήσεις.

Στο Πεκίνο αναμένονται θερμοκρασίες έως και -18 βαθμούς Κελσίου αυτό το Σαββατοκύριακο σε σχέση με τον μέσο όρο στα μέσα Δεκεμβρίου, που είναι οι -8. Ακόμη και η Σανγκάη στα νότια, που τώρα έχει 20 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται να παρουσιάσει πτώση της θερμοκρασίας, η οποία το Σάββατο και την Κυριακή ενδεχομένως να φτάσει και τους -4.

Περισσότεροι από 6.000 διασώστες βρίσκονται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο έκτακτων οδικών διασώσεων και τουλάχιστον 5.800 εκχιονιστικά μηχανήματα και εξοπλισμός για την απομάκρυνση του χιονιού βρίσκονται επί ποδός. Οι αρχές της πόλης επιστράτευσαν εθελοντές για να καθαρίσουν το χιόνι από τους δρόμους με φτυάρια πέραν των 73.000 υπαλλήλων που είναι επιφορτισμένοι με αυτή τη δουλειά. Επίσης ζήτησαν να αυξηθεί η θερμοκρασία στα συστήματα εσωτερικής θέρμανσης.

Η τελευταία φορά που το Πεκίνο βίωσε τόσο ψυχρές συνθήκες ήταν στις 7 Ιανουαρίου του 2021, όταν η θερμοκρασία είχε πέσει στους -19,6 βαθμούς Κελσίου ενώ το ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας που έχει καταγραφεί στα χρονικά της πόλης είναι -27,4 βαθμοί Κελσίου στις 22 Φεβρουαρίου του 1966.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα