ΑΘΗΝΑ
00:49
|
01.05.2024
Ο Άλεξ Μπάτι είχε εξαφανιστεί όταν ήταν 11 χρονών μαζί με την μητέρα και τον παππού του κατά την διάρκεια διακοπών στην Ισπανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντοπίστηκε εχθές, Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, κοντά στη πόλη Τουλούζ της νότιας Γαλλίας, ένα αγόρι 17 χρονών από την Αγγλία, το οποίο αναζητούσαν οι αρχές από το 2017.

Το γραφείο της εισαγγελίας της πόλης επιβεβαίωσε πως πρόκειται για τον Άλεξ Μπάτι, ο οποίος είχε εξαφανιστεί όταν ήταν 11 χρονών μαζί με την μητέρα και τον παππού του κατά την διάρκεια διακοπών στην Ισπανία.

Νόμιμη κηδεμόνας του αγοριού είχε οριστεί η γιαγιά του, η οποία είχε δηλώσει πως το πιο πιθανό σενάριο για την εξαφάνισή τους ήταν ότι η μητέρα και ο παππούς πήραν το αγόρι και πήγαν να ζήσουν σε κάποια θρησκευτική κοινότητα. Η ίδια ανέφερε ότι οι συγγενείς της ήθελαν «έναν διαφορετικό τρόπο ζωής» για τους ίδιους και ότι δεν επιθυμούσαν να συνεχίσει ο Άλεξ το σχολείο.

Διερχόμενος οδηγός εντόπισε τον Άλεξ να περπατά σε επαρχιακό δρόμο κοντά τους πρόποδες βουνού της οροσειράς των Πυρηναίων, κουβαλώντας ένα σακίδιο στην πλάτη και προσφέρθηκε να τον μεταφέρει στον προορισμό του.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους, το οποίο διήρκεσε τρεις ώρες, το αγόρι αφηγήθηκε στον οδηγό πως ζούσε σε μια απομονωμένη κοινότητα και πως, αν και δεν είχε «εξαναγκαστεί» να μείνει μαζί τους, τον ανησύχησε η «περίεργη» συμπεριφορά της μητέρας του και αποφάσισε να φύγει μόνος του. Στη συνέχεια το αγόρι ζήτησε από τον οδηγό να του δανείσει το κινητό του για να στείλει ένα μήνυμα στην γιαγιά του, ώστε να δει ότι είναι καλά.

Σύμφωνα με τις αρχές το αγόρι παρακολουθείται από τις κοινωνικές υπηρεσίες, με την βρετανική αστυνομία να ενημερώνεται από την πρεσβεία στο Παρίσι.

Παράλληλα, η μητέρα και ο παππούς του αγοριού αναζητούνται από την αστυνομία, με την έρευνα για την υπόθεση της εξαφάνισής του να συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα