ΑΘΗΝΑ
04:41
|
04.05.2024
Ο νέος απολογισμός του υπουργείου Υγείας στη Ραμάλα αναφέρει και τα θύματα στη Δυτική Όχθη που επίσης αυξάνονται από τις καθημερινές επιθέσεις στρατού και εποίκων.
Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν σταματά η αύξηση των νεκρών και των τραυματιών από τις ανηλεείς επιθέσεις του ισραηλινού στρατού όχι μόνο στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και στη Δυτική Όχθη, με την πόλη Τζενίν να είναι αποκλεισμένη και να δέχεται, σήμερα, για τρίτη μέρα την εισβολή του στρατού.

Σύμφωνα με απογευματινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης την οποία επικαλείται το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, από τις 7 Οκτωβρίου στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 18.600 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 51.000 άλλοι.

Το ίδιο διάστημα, στη Δυτική Όχθη έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά 286 Παλαιστίνιοι (ανάμεσά τους πολλά παιδιά και έφηβοι) και έχουν τραυματιστεί πάνω από 3.400 άλλοι.

Συνολικά και στις δύο μεγάλες παλαιστινιακές περιοχές, οι νεκροί μέσα σε περίπου 2,5 μήνες ανέρχονται σε 18.884 και οι τραυματίες σε πάνω από 55.000.

Ο στρατός κατέστρεψε το 60% των κατοικιών στη Γάζα

Το παλαιστινιακό υπουργείο αναφέρθηκε εκτενώς στις καταστροφές που έχουν υποστεί οι κατοικίες αμάχων και οι δομές υγείας στη Γάζα.

Πάνω από το 60% των σπιτιών έχουν καταστραφεί, εκ των οποίων τα 56.000 σπίτια και διαμερίσματα έχουν ισοπεδωθεί ενώ άλλα 224.000 σπίτια έχουν υποστεί μερικές (αλλά σημαντικές) υλικές ζημιές. Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας, από τα 36 που λειτουργούσαν στις αρχές Οκτώβρη έχουν απομείνει να υπολειτουργούν μόλις 11. Τα περισσότερα έχουν κλείσει και όσα παραμένουν ανοικτά κινδυνεύουν να πέσουν στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού όπως συμβαίνει τις τελευταίες μέρες με το νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν που εδώ και ένα 48ωρο έχει αποκλειστεί από τον ισραηλινό στρατό που τρομοκρατεί ασθενείς, τραυματίες, γιατρούς και νοσηλευτές αφήνοντας χωρίς σίτιση ή θέρμανση στις θερμοκοιτίδες τουλάχιστον 12 βρέφη…

Ασταμάτητες και οι επιθέσεις εποίκων

Σε ό,τι αφορά την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως οι επιθέσεις Εβραίων εποίκων κατά Παλαιστινίων αμάχων παραμένουν σε εξέλιξη.

Από τις 7 Οκτώβρη έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 308 επιθέσεις που προκάλεσαν τραυματισμούς και λεηλασίες ή κλοπές και κατασχέσεις περιουσιών αλλά και εκτοπισμό πολιτών.

Εκτιμάται πως έχουν εκτοπιστεί πάνω από 143 οικογένειες Παλαιστινίων (που ανέρχονται σε περίπου 1.014 άτομα, από τα οποία τα 388 παιδιά) λόγω των βάρβαρων επιθέσεων εποίκων που πολλές φορές γίνονται υπό την προστασία του ισραηλινού στρατού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα