ΑΘΗΝΑ
02:54
|
21.05.2024
Θέμα χρόνου θεωρείται η σύλληψη του μικρότερου αδελφού του 18χρονου που προφυλακίστηκε για τον τραυματισμό του αστυνομικού.
Ο 18χρονος συνοδεία αστυνομικών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση των πρόσφατων επεισοδίων σε κλειστό γήπεδο του Ρέντη που προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό και ακρωτηριασμό ενός 31χρονου αστυνομικού. Νωρίτερα είχε βρεθεί πυρίτιδα και στα χέρια του 16χρονου και θεωρείται θέμα λίγου χρόνου η έκδοση εντάλματος σύλληψης και για τον έφηβο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ταυτοποιήθηκε απόψε και το DNA  του 16χρονου αδελφού του 18χρονου προφυλακισθέντα που κατηγορείται πως πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα πάνω στον άτυχο αστυνομικό που χαροπαλεύει στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Αξιόπιστες αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως το DNA αρκετών εκ των 424 ατόμων που είχαν προσαχθεί τις πρώτες μέρες μετά τα επεισόδια στο γήπεδο του Ρέντη, ανιχνεύτηκε σε πολλά από τα «πολεμοφόδια» που βρέθηκαν στο γήπεδο. Γι’ αυτό το λόγο τονίζουν πως μέσα στις επόμενες ώρες και μέρες αναμένονται και νέες ταυτοποιήσεις υπόπτων.

Τι δήλωσαν οι συνήγοροι του 18χρονου

Ο Απόστολος Λύτρας, που είναι συνήγορος υπεράσπισης του 18χρονου είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους πως ο πελάτης του τέθηκε σε προσωρινή κράτηση με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως. Εξήγησε πως ο κατηγορούμενος «έδωσε όλες τις εξηγήσεις που του ζητήθηκαν από την κυρία ανακρίτρια, είπε με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς συνέβη».

Ο νεαρός υποστήριξε ότι βρέθηκε στον συγκεκριμένο αγώνα χωρίς να γνωρίζει ότι θα γίνονταν επεισόδια και πως στο δεύτερο σετ του αγώνα άνοιξε η πόρτα και είδε περίπου 100 άτομα να βγαίνουν εκτός γηπέδου. Ακολούθησε το πλήθος και στη συνέχεια ένα άτομο, που δεν κατονόμασε, του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα.

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας

Στη συνέχεια, ο 18χρονος είπε ότι βρέθηκε σε απόσταση 70 μέτρων από τους αστυνομικούς και πως δεν ήθελε να τους τραυματίσει και πως ήταν ατύχημα ό,τι συνέβη. Ανέφερε, έτσι, πως η φωτοβολίδα, αντί να πάει ψηλά, έπεσε στο έδαφος μπροστά του στα δύο μέτρα και μετά έπεσε πάνω στο πόδι του αστυνομικού.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο 18χρονος ζήτησε συγγνώμη από τον αστυνομικό και την οικογένειά του εκφράζοντας την ευχή ο τραυματίας να πάει όσο καλύτερα γίνεται στην υγεία του, τονίζοντας πως δεν είχε συμμετάσχει ποτέ ξανά σε επεισόδια.

Ο Στέλιος Αυγέρης, δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης του 18χρονου, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος είπε τα ίδια πράγματα, με μία παραλλαγή που αφορά στη δεύτερη φωτοβολίδα που έφυγε ταυτόχρονα.

«Οι φωτοβολίδες κατά δήλωση και των αστυνομικών των παρευρισκομένων στα επεισόδια ήταν πάνω από 10-12. Κάνουμε λόγο για τη δεύτερη φωτοβολίδα η οποία έφυγε ταυτόχρονα με του 18χρονου κατηγορουμένου» είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπερήφανος δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής κρίσης ετοιμάζουν οι πυροσβέστες

Όλοι είναι κόντρα αλλά εμείς θα το πάρουμε!

Λαμία: Σταφυλόκοκκος στα γεύματα που προκάλεσαν δηλητηρίαση στους μαθητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα