ΑΘΗΝΑ
15:04
|
08.05.2024
Σχεδιάζει να το φτιάξει στο Τέξας, ώστε οι μαθητές να αναπτύξουν περισσότερο τις γνώσεις σε φυσική, μαθηματικά, μηχανική και τεχνολογία.
Ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πλουσιότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο, Ίλον Μασκ, κατέθεσε αίτηση στις αρμόδιες αρχές του Τέξας προκειμένου να προχωρήσει στην ίδρυση Δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου και πιθανώς Πανεπιστημίου με την ονομασία «Foundation», που θα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις θετικές επιστήμες, τη μηχανική και την τεχνολογία (STEM: Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου Bloomberg, ο Ίλον Μασκ σχεδιάζει ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα τριών βαθμίδων στο Όστιν του Τέξας, που θα αναπτύσσει περισσότερο τις γνώσεις και τις δεξιότητες των μαθητών σε φυσικές επιστήμες, τεχνολογία, μηχανική, μαθηματικά με αρχικό κεφάλαιο 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αρχικά θα δεχθεί το πολύ 50 μαθητές με την προοπτική να αυξήσει σταδιακά τον αριθμό τούς. Αναμένεται να ζητήσει την πιστοποίηση της ποιότητας του αναλυτικού προγράμματος και των σπουδών από την Ένωση Κολεγίων και Σχολείων του αμερικανικού νότου, που είναι γνωστή ως «Southern Association of Colleges and Schools Commission on Colleges».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ίλον Μασκ διοχετεύει ένα μικρό μέρος των κεφαλαίων του για τη δημιουργία ιδιωτικού σχολείου καθώς το είχε κάνει πριν μία δεκαετία για τα παιδιά των εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία του, Tesla.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

AstraZeneca: Αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εν αναμονή της εισβολής- Δεκάδες οι νεκροί

Σοβαρός κίνδυνος για την Κύπρο και την Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα