ΑΘΗΝΑ
10:07
|
27.04.2024
Σε ερωτήσεις πολιτών απαντά ο Ρώσος πρόεδρος, μια συνέντευξη που καλύπτεται από εθνικά ΜΜΜ και ξένους ρεπόρτερ.
Το Q&A του Πούτιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποιεί την ετήσια τηλεοπτική του συνάντηση ερωτήσεων και απαντήσεων Direct Line με Ρώσους πολίτες, μια παραδοσιακή εκδήλωση που φέτος συνδυάζεται με τη συνέντευξη τύπου για το τέλος του έτους με Ρώσους και διεθνείς δημοσιογράφους.

Η συνδυασμένη εκδήλωση, που ονομάστηκε «Επικεφαλίδα του τέλους της χρονιάς με τον Βλαντίμιρ Πούτιν», ξεκίνησε στον ιστορικό χώρο Gostiny Dvor (Παλιό Εμπορικό Δικαστήριο) της Μόσχας, λίγα βήματα μακριά από την Κόκκινη Πλατεία, στις 12:00 μ.μ. Η εκδήλωση καλύπτεται από δημοσιογράφους από εθνικά και περιφερειακά ρωσικά μέσα ενημέρωσης καθώς και ξένους ρεπόρτερ που είναι διαπιστευμένοι στη Ρωσία.

Τη συζήτηση συντονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ μαζί με την τηλεοπτική παρουσιάστρια Εκατερίνα Μπερεζόφσκαγια (Channel One) και τον δημοσιογράφο Παβέλ Ζαρουμπίν (Τηλεόραση Rossiya-1).

Ερωτήσεις προς τον Πρόεδρο Πούτιν έχουν υποβληθεί από απλούς Ρώσους πολίτες από όλη τη χώρα μέσω ειδικής ιστοσελίδας (moskva-putinu.ru) σε μορφή κειμένου ή βίντεο, καθώς και μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μιας τηλεφωνικής γραμμής χωρίς χρέωση.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κυριαρχία»

«Η Ρωσία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κυριαρχία, γεγονός που καθιστά κρίσιμο καθήκον για τη χώρα να την ενισχύσει», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνδυασμένης συνόδου Q&A Direct Line και της συνέντευξης Τύπου.

«Έχω μιλήσει για αυτό πολλές φορές, αλλά δεν θα ήταν κακό να το επαναλάβω για άλλη μια φορά: μια χώρα όπως η Ρωσία απλά δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κυριαρχία· απλώς θα πάψει να υπάρχει [χωρίς αυτήν], τουλάχιστον με τη μορφή που έχει υπάρξει για χίλια χρόνια», σημείωσε ο Ρώσος ηγέτης. «Το κύριο πράγμα είναι να ενισχυθεί η κυριαρχία», τόνισε ο Πούτιν, όταν ρωτήθηκε για τις προτεραιότητές του στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική.

Ωστόσο, δήλωσε ότι η κυριαρχία είναι μια πολύ ευρεία έννοια. «Η ενίσχυση της εξωτερικής κυριαρχίας, ας το πούμε έτσι, απαιτεί ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων και της ασφάλειας της χώρας κατά μήκος των συνόρων της. Αφορά επίσης, την ενίσχυση της δημόσιας κυριαρχίας, η οποία περιλαμβάνει την αδιαμφισβήτητη προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών της χώρας, καθώς και την ανάπτυξη του πολιτικού μας συστήματος και του κοινοβουλευτισμού, τέλος, συνεπάγεται προσπάθειες διασφάλισης της ασφάλειας στους τομείς της κυριαρχίας και της οικονομίας», εξήγησε ο πρόεδρος.

Επίσης, απαρίθμησε τη χρηματοπιστωτική, οικονομική και τεχνολογική κυριαρχία, λέγοντας ότι είναι συστατικό του μέλλοντος κάθε χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Ο Πούτιν εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι όλος ο λαός της χώρας γνώριζε καλά ότι η ενίσχυση της κυριαρχίας της είναι απολύτως κρίσιμη για τη διασφάλιση της ίδιας της ύπαρξης της Ρωσίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα