ΑΘΗΝΑ
11:21
|
30.04.2024
Για τις 12, 18, 26 Ιανουαρίου ορίστηκαν οι νέοι δικάσιμοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για σήμερα Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, είχε οριστεί η έναρξη της δίκης των δύο κατηγορουμένων σε δεύτερο βαθμό για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, με την έδρα να αποφασίζει την διακοπή της διαδικασίας, λόγω εντάσεων εντός της αίθουσας.

Παρά την απόχη των δικηγόρων αποφασίστηκε η έναρξη της δίκης, γεγονός που προκάλεσε ένταση στο Α΄ Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, με κάποιους από τους δικηγόρους να δηλώνουν πως δεν διαθέτουν την απαραίτητη άδεια από τους συλλόγους, ενώ απουσίαζαν από την αίθουσα και βασικοί μάρτυρες.

Συγκεκριμένα, μόνο ο συνήγορος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη είχε εξασφαλίσει άδεια από τον ΔΣΑ προκειμένου να παρίσταται στη δίκη, χωρίς όμως να ενημερώσει κανέναν από τους συναδέλφους του, ούτε τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου μεσίτη.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι εφ’ όσον υφίσταται μία άδεια εξαίρεσης για την αποχή, καλύπτει όλους τους συνηγόρους.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη σε δεύτερο βαθμό έχει ήδη αναβληθεί μία φορά τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ οι δύο καταστηματάρχες έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 10 ετών ο καθένας, με τον μεσίτη να αποφυλακίζεται δύο μόλις μήνες μετά την καταδίκη και τον κοσμηματοπώλη να εκτίει την ποινή σε κατ οίκον περιορισμό.

Οι επόμενες δικάσιμοι ορίστηκαν για τις 18 και 26 Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάτι: Έφεση ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Στόχος των Χούθι το ελληνόκτητο φορτηγό Cyclades

Αφγανιστάν: Έξι νεκροί από επίθεση σε τέμενος

Επιστροφή πινακίδων ενόψει Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα