ΑΘΗΝΑ
20:15
|
03.05.2024
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία νεαρής, που χλευάστηκε, εν μέσω σεξουαλικών υπονοούμενων, από υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών.
Δημοτική Αστυνομία Αθηνών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη ενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) στη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων ζήτησε σήμερα το απόγευμα ο απερχόμενος δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, μετά τη σοβαρή καταγγελία μίας γυναίκας για σεξουαλική παρενόχληση από υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας στα γραφεία της υπηρεσίας στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, όπου πήγε για να πάρει πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου της.

Η Δήμητρα Λιαράκου, που έκανε επώνυμα την καταγγελία της απαράδεκτης συμπεριφοράς που αντιμετώπισε μέσω ανάρτησης στο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης Tik Tok, ανέφερε ότι  υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας όταν τους ζήτησε να αναζητήσουν ηλεκτρονικά την ασφάλιση του αυτοκινήτου της επειδή δεν την είχε εγγράφως μαζί της. Οι άνδρες της μιλούσαν με απρέπεια αφήνοντας σεξουαλικά υπονοούμενα και γελούσαν σε βάρος της αναγκάζοντάς την να αποχωρήσει χωρίς να κάνει αυτό για το οποίο είχε πάει.

««Μου λέει ο ένας αστυνομικός να πάμε σπίτι του για να βρούμε την ασφάλεια και ο άλλος χασκογελούσε» αναφέρει. Όπως λέει στη συνέχεια, όταν επέμεινε να βρουν την ασφάλεια ηλεκτρονικά, ο αστυνομικός την ρωτούσε «Τι μπορείς να κάνεις εσύ για μένα».

«Είμαι τόσο συγχυσμένη, ένιωσα πως με υποτιμάνε τόσο πολύ, δεν μπορείτε να το φανταστείτε», αναφέρει και συμπληρώνει: «Σηκώθηκα και έφυγα. Ήταν τρεις άνδρες όπου και οι τρεις –με συγχωρείτε για την έκφραση- με καυλαντίζανε… Γενικά έχω πάρα πολύ δυνατή προσωπικότητα, θα μπορούσα να μην έχω. (…) Ο μόνος λόγος που είμαι έτσι είναι γιατί όσο μεγαλώνω, συνειδητοποιώ πού σκατά ζω. Και νιώθω ότι δεν μπορεί να καταλάβει κανένας άνδρας πως νιώθω αυτή τη στιγμή. Όχι πως όλες οι γυναίκες μπορούν, πάνε και χορεύουν ζεϊμπέκικα…» καταλήγει στο βίντεό της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα