ΑΘΗΝΑ
22:41
|
05.05.2024
Η 20χρονη ακτιβίστρια καταγγέλλει πως υπάρχουν «ασάφειες και παραθυράκια» στο τελικό κείμενο της COP28.
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ σε πορεία για την κλιματική κρίση έξω από το κοινοβούλιο της Σουηδίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Λειψό» χαρακτήρισε η Γκρέτα Τούνμπεργκ το τελικό κείμενο της συμφωνίας της COP28 για την μείωση της κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων λόγω των επιπτώσεων τους στην επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής, τονίζοντας πως είναι γεμάτο «ασάφειες και παραθυράκια» που δεν το καθιστούν ούτε κατ΄ ελάχιστον επαρκές για την επίτευξη του στόχου παραμονής εντός του ορίου 1,5 βαθμού Κελσίου.

«Το τελικό αποτέλεσμα της COP28 δεν αποτελεί “ιστορική νίκη”», δήλωσε η 20χρονη ακτιβίστρια σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, τονίζοντας πως «η σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Χρειαζόμαστε δραστική μείωση των εκπομπών άμεσα και πραγματικές δεσμεύσεις από τους μεγαλύτερους συντελεστές της κλιματικής κρίσης για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης της ζημιάς, αλλά και της προσαρμογής και της δίκαιης μετάβασης των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο».

«Ας χαρακτηρίσουμε την απόφαση της COP28 για αυτό που είναι- μια προδοσία, μια πισώπλατη μαχαιριά» καταλήγει στην ανάρτησή της.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα